Kahvakuulaurheilu

Kahvakuulaurheilussa nostetaan yhtä tai kahta kahvakuulaa mahdollisimman monta kertaa tietyn aikarajan sisällä.

Nostomuotoja on neljä: työntö, tempaus, puolitempaus ja long cycle eli rinnalleveto-työntö. 

SM-viikolla kilpaillaan kahvakuulamaratonin suomenmestaruuksista. Kahvakuulamaratonissa suoritusaika on 30 minuuttia. Lajeina ovat työntö, tempaus, long cycle sekä puolitempaus. Työnnön, long cyclen ja puolitempauksen voi suorittaa yhdellä tai kahdella kuulalla, tempauksen ainoastaan yhdellä kuulalla. Yhden kuulan nostoissa kättä saa vaihtaa suorituksen aikana vapaasti. Kuulaa ei saa laskea maahan ennen kuin aikaraja on täynnä, tai suoritus hylätään. 

Tulokset pisteytetään kertomalla hyväksytyt toistot kuulan painon mukaan määräytyvällä kertoimella.

Jos et vielä tiedä, niin kahvakuulamaraton ei ole maratonin juoksua kahvakuulan kanssa vaan kestävyyttä, voimaa ja taitoa vaativa alati kasvava urheilulaji, joka mittaa myös kilpailijan henkistä kanttia. Kun nostaa kuulaa 30 minuuttia, tunnin tai jopa enemmän, kyseessä on jo lähes masokistinen suoritus, jossa ehtii moneen kertaan itseltään kysyä, miksi ihmeessä taas ryhdyin tähän. Toisaalta maratonnostamisen hienous on juuri siinä, itsensä voittamisessa.

Nostaminen ei ole niin vaikeaa kuin luulet. Yksinkertaisesti pidät kuulasta kiinni ja nostat puoli tuntia tai tunnin. Tärkeintä on, ettet tiputa kuulaa, silloin huhkimisesti menee hukkaan ja tulokseksi tulee pyöreä nolla.

Voit kokeilla nostamista kerran, mutta varo, saatat jäädä koukkuun!

Kahvakuulamaratonin ystävät kaipaavat mukaansa koko ajan uusia nostajia. Sarjoja kisoissa löytyy niin lapsille kuin eläkeläisillekin, joten jokainen löytää varmasti omansa. Facebookista löydät ryhmän Kahvakuulamaraton, jossa on vilkasta keskustelua aiheesta. Innokkaita ja menestyneitä kahvakuulamaratoonareita on jo monessa seurassa, kuten Suomen Kahvakuulassa, Sumiaisten Kunnossa, Lift Me Upissa, Lohjan Kahvakuulaurheilijoissa ja Hyvinkään Ryhdissä.

Kahvakuulaurheilu Jyväskylän SM-viikolla

Kahvakuulaurheilun puolimaratonin SM-mitaleista kilpaillaan lauantaina 9. maaliskuuta klo 9.00 alkaen Hipposhallissa. Tarkempi nostolista löytyy täältä (PDF).

Ylen kanavissa kahvakuulan puolimaratonia voi seurata kisapäivänä suorana (Yle Areena) klo 11.55 ja jälkilähetyksenä klo 14.00 (TV2).

LAJIKOKEILU

Perjantaina 8.3. klo 14.00-16.00 Hipposhallissa
Sumiaisten kunto esittelee kahvakuulaliikkeitä. Yleisö pääsee kokeilemaan esimerkiksi kauppakassipitoa kuulilla. Kuka vaan voi osallistua (paikalla on eri painoisia kuulia). Varusteena normaalit liikuntavaatteet.

Vapaa pääsy!

<< Palaa takaisin lajisivulle