Snow Rugby

Snow Rugbyn suomenmestaruudet ratkotaan SM-viikolla!

Snow Rugby on mukana SM-viikolla ensimmäistä kertaa. Snow Rugby eli lumirugby on rugbyn talvinen pelimuoto, jossa vastustajajoukkueen lisäksi kovan vastuksen antaa luminen kenttä ja kylmä sää.

Snow Rugbya on pelattu Suomessa sydäntalvella, jolloin muu rugbytoiminta on sisäharjoittelun varassa. Snow Rugbyn perusidea on sama kuin rugbyssa: tavoitteena on palloa kantamalla, syöttämällä tai potkaisemalla edetä vastustajan maalialueelle ja tehdä maali eli try. Palloa saa syöttää heittämällä vain takana oleville pelaajille. Taklaukset ovat sallittuja koko vartaloon, hartialinjasta alaspäin. Vain pallollisen pelaajan taklaaminen on sallittua.

Snow Rugbyssa peliaika on 2 x 7 minuuttia ja pelit pelataan 7 vs 7 pelaajistolla. Vaihdot ovat lentäviä ja tilanteet vaihtuvat tiuhaan. Siinä missä kesänurmilla pelattavassa rugbyssa saa eri määrän pisteitä myös potkumaaleista ja lisäpotkuyrityksistä, on Snow Rugbyssa peli suoraviivaistettu siten, että maalialueelle kuljetettu ja tehty maali on yhden pisteen arvoinen. Potkumaaleja ei Snow Rugbyssa ole.

Joukkue, jolla on eniten tehtyjä pisteitä ottelun päättyessä, on voittaja.

Snow Rugby Jyväskylän SM-viikolla

Jyväskylässä kisataan Snow Rugbyn SM-arvoista naisten ja miesten sarjoissa. Alkusarjat ja pudotuspelit pelataan Palokan liikuntapuistossa ja molempien sarjojen finaalit Laajavuoressa. Snow Rugbyn SM-kilpailun järjestävät yhdessä Jyväskylän Rugby Club (JRC) ja Suomen Rugbyliitto.

Mukana olevat joukkueet ja kilpailuaikataulu löytyvät täältä: https://www.finland.rugby/snow-rugby-274544v4. Samalle sivulle päivittyvät myös tulokset.

Ylen kanavissa vauhdikkaisiin talvirugbytunnelmiin pääsee klo 15.55 (Areena) ja 19.30 (TV2).

Tervetuloa katsomaan varsin lumista ja sähäkkää ulkoilmarugbya, ja ihan ilman pääsymaksua!

Otsikkokuva: Roosa Arela

<< Palaa takaisin lajisivulle