Taido

Taido on vauhdikas japanilainen kamppailulaji, joka lumoaa kolmiulotteisuudellaan ja näyttävyydellään!

Taido-ottelussa korostuvat potkujen ja lyöntien lisäksi pyörivät ja kierteiset liikkeet, akrobatia sekä vartalon akselin muuttaminen. Taidon juuret ovat karatessa ja perinteisessä okinawa-te’ssä. Japanilainen Seiken Shukumine kehitti ensin gensei-ryu karate-do -tyylin, josta taido erottui omaksi lajikseen vuonna 1965.

Lajille tunnusomaista on, että kilpailuissa ei ole painoluokkia, ottelussa ei käytetä suojia ja osumia ei kohdisteta päähän.Taidoharrastus antaa todellisen mahdollisuuden haastaa itseään. Lisäksi laji tuo mukanaan hikisiä onnistumisen kokemuksia ja uusia ystäviä. Taidon merkitys harrastajalle voi olla melkein mitä tahansa: perheen yhteinen harrastus, lapselle liikuntahetki kavereitten kanssa, nuorelle hyvä harrastus koulun vastapainoksi, aktiivikilpailijalle äärimmäisen kovaa kilpailua maailman huipputasolla tai keski-ikäisen toimistotyöntekijän säännöllinen kunnonkohotustuokio.

Taidossa kilpaillaan yksilötasolla liikesarjassa (hokei) ja ottelussa (jissen). Lisäksi lajissa kilpaillaan joukkuelajeissa (dantai hokei ja dantai jissen). sekä suunnitellussa näytösottelussa (tenkai). Taidon kilpailulajit ja keskeiset säännöt on kerätty myös tähän esitteeseen.

Katso alla oleva esittelyvideo ja saat käsityksen mistä on kysymys! Taidoseurat ympäri maan järjestävät kursseja säännöllisesti ympäri Suomen – tule siis kokeilemaan, mitä Taido voisi olla sinulle!

Taido Jyväskylän SM-viikolla

Perjantai-iltana 8.3. klo 18-19 käydään Monitoimitalolla mestaruuskamppailut naisten ja miesten otteluissa. Lauantaina Monnarilla klo 9 alkaen kilpaillaan muut aikuisten ja nuorten henkilökohtaiset SM-sarjat ottelussa ja liikesarjoissa.

Kaikki aikataulut, kaaviot ja tulokset löytyvät täältä: https://www.kihapp.com/tournaments/14180-aikuisten-junioreiden-ja-sonen-sarjojen-sm-kilpailut

Ylen kanavissa taidoa voi seurata suorana perjantaina 8.3. klo 17.55 alkaen (Areena) ja koosteena samana iltana klo 21.50 (TV2).

VAPAA PÄÄSY! Tervetuloa seuraamaan taidoa!

Otsikkokuva: Aki Peltola

<< Palaa takaisin lajisivulle