X-trial

X-trial on moottoripyörillä ajettavaa taitoajoa, jossa ratkaisee sekä nopeus että virheetön suoritus.

X-trial on moottoripyörillä ajettava kilpailu, joka perustuu ajajien kestävyyteen, taitoon ja täsmällisyyteen. Trialissa harjoittelu- ja kilpailualueet ovat maastossa sijaitsevia luonnollisia alueita tai erikseen tarkoitukseen rakennettuja ratoja, joihin kuuluu erilaisia esteitä, nousuja, laskuja ja taitoa vaativia käännöksiä ja mutkia. Kallionousut, kivikot ja liukkaat rinteet ovat paikkoja, joissa trialistit parhaiten viihtyvät!

X-trial -radan voi rakentaa myös sisätiloihin, ja niinpä laji on jo toista kertaa mukana talvella järjestettävällä SM-viikolla. Kesätapahtumissa laji onkin jo lähes vakikalustoa.

X-trial -kilpailussa reitin valikoituihin osiin on sisällytetty tarkkailujaksoja, joilla ajajien taitoa tarkkaillaan ja suoritukset arvioidaan virhepistein nollasta viiteen. Virhepisteitä tuomitaan jalkakosketuksista tai reitiltä poikkeamisesta. Trialissa ei siis kilpailla vain nopeudesta vaan myös virheettömästä suorituksesta. Tulos koostuu ajajan reitin selvittämiseen käyttämästä ajasta sekä reitin aikana kertyneistä mahdollisista virhepisteistä.

X-trial Jyväskylän SM-viikolla

Näyttävän ja yleisölle erittäin mielenkiintoisen X-trialin mestaruuksista kilpaillaan perjantaina 8.3. Paikkana on Seppälänkankaalla sijaitseva Taksihalli (osoite Sakselantie 7, Jyväskylä).

Kilpailun aikataulu:
10.00 TR3/5 alkuerä
12.00 TR1 alkuerä
13.30 TR3/5 välierä
15.00 TR1 välierä
16.30 TR3/5 finaali
18.00 TR1 finaali
19.00 Palkintojenjako

X-Trialia voit seurata myös Ylen kanavissa. Lähetys Areenassa perjantaina klo 17.55 ja kooste TV2:ssa klo 19.05 alkaen.

Kilpailuun on vapaa pääsy!

Kuvat: SM-viikko 2023 / Roosa Vilkanen ja Sakari Kuokkanen

<< Palaa takaisin lajisivulle