Perjantai 8.3.

Perjantai 8.3.2024

SM-viikon ensimmäiset mitalit jaetaan judossa, taidossa, x-trialissa ja kaukalopikaluistelussa. Lisäksi vietetään SM-viikon avajaisia ja päästään kokeilemaan taekwondoa, lippupalloa, kahvakuulaa ja short trackia. Päivän päätteeksi pelataan häkkikriketin haasteottelu Jyväskylä Cricket Clubin ja Jyväskylän Kirin välillä 🏏

Perjantain kilpailuaikataulu

Hipposhalli
16.00-22.00 Snooker Shoot Out SM, alkuerät

Monitoimitalo
16.00-17.00 Judo, avoimen painoluokan SM
18.00-19.00 Taido, ottelun SM

Kilpajäähalli (LähiTapiola Areena)
18.00-20.00 Kaukalopikaluistelu

Taksihalli, Seppälänkangas (Sakselantie 7, Jyväskylä)
10.00-19.00 X-trial (finaalit klo 16.30 (TR3/5) ja 18.00 (TR1))

KAIKKIIN KILPAILUTAPAHTUMIIN VAPAA PÄÄSY

Lue lajiesittelyt täältä: https://sm-viikko.fi/jyvaskyla/lajit/
Tulossivulle pääset tästä: https://sm-viikko.fi/jyvaskyla/tulokset/

Muita tapahtumia

Hipposhalli

14.00-16.00 Kahvakuulan lajikokeilu

Sumiaisten kunto esittelee kahvakuulaliikkeitä. Yleisö pääsee kokeilemaan esimerkiksi kauppakassipitoa kuulilla. Kuka vaan voi osallistua (paikalla on eri painoisia kuulia). Varusteena normaalit liikuntavaatteet. 

14.00-16.00 Lippupallon lajikokeilu
Pelivälineisiin tutustumista – amerikkalainen jalkapallo ja lippuvyöt esillä. Toiminnallista tekemistä heitto- sekä kiinniottotekniikan harjoitteilla. Luvassa myös tarkkuusheittoa ja pientä kisailua. Lisäksi tällä pisteellä esillä on tuleva lippupallon MM-kisa, sekä näytöllä näytetään aiempien vuosien SM-viikkojen pelejä, joista näkee miltä peli näyttää.

14.00-16.00 Taekwondon lajikokeilu
Tule mukaan kokeilemaan taekwondoa! Taekwondo on moderni mutta perinteitä omaava kamppailulaji, joka on lähtöisin Koreasta. Taekwondossa korostuu etenkin näyttävät potkutekniikat, jotka erottavat taekwondon monesta muusta kamppailulajista. Taekwondo sisältää myös käsitekniikoita, itsepuolustusta, murskausta, ottelua ja liikesarjoja. Taekwondo on laji, joka sopii kaikille iästä ja tavoitteista riippumatta ja tarjoaa mahdollisuuden mihin vain harrastajan ja huippu-urheilijan välillä.

Taekwondon lajikokeilussa pääset tutustumaan potkutekniikoihin. Et tarvitse sen kummempaa kuin riittävän rennot housut (esim. verkkarit), joissa pystyy potkimaan. Lajikokeilu suoritetaan avojaloin. Sopii kaikenikäisille.

15.00 SM-viikon avajaiset
Hipposhallilla järjestetään myös SM-viikon avajaiset perjantaina 8.3. klo 15 alkaen. Avajaisissa ovat mukana mm. Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto ja Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Lisäksi ”Valokuvaajan SM-viikko” -näyttelyn avaus ja valokuvaaja Tomi Hännisen haastattelu. Avajaisten päätteeksi julkistetaan seuraava SM-viikon isäntäkaupunki ja jyväskyläläiset luovuttavat SM-viikon kisapaidan seuraavan SM-viikkokaupungin edustajille.

20.15 Kriketin näytösottelu
Jo perinteiseen tyyliin kriketti haastaa paikalliset pesäpalloilijat näytösotteluun! Tällä kertaa pelataan paikallisesta herruudesta, kun Jyväskylä Cricket Club ja Jyväskylän Kiri pelaavat näytösottelun Hipposhallin krikettihäkissä perjantaina 8.3. alkaen klo 20.15. Tule paikalle kannustamaan ja tutustumaan maailman toiseksi suosituimman pallopelin sisäversioon 🏏

”Valokuvaajan SM-viikko” -valokuvanäyttely
Valokuvaaja Tomi Hänninen on nähnyt lähes kaikki SM-viikot kameran linssin läpi. Tomilla on vuosikymmenten kokemus urheilukuvaamisesta ja hänen kuviaan urheilutapahtumista niin meiltä kuin maailmaltakin on nähty mm. Ylen kanavissa.

Pyysimme Tomia valitsemaan suosikkiotoksiaan menneiden vuosien SM-viikoilta ja kertomaan valinnoistaan. Kuvavalinnat esitellään Hipposhalliin pystytettävässä ”Valokuvaajan SM-viikko” -näyttelyssä. Näyttely on esillä 8.-10.3.2024.

Kilpajäähalli (LähiTapiola Areena)

klo 13.00-16.00 Kaukalopikaluistelun lajikokeilu
Short track -lajikokeilu LähiTapiola Areenalla. Tuo omat luistimet tai testaa oikeita kaukalopikaluistimia!

KAIKKIIN TAPAHTUMIIN VAPAA PÄÄSY

SM-viikon infopiste

SM-viikon infopiste sijaitsee Hipposhallissa, ja on avoinna seuraavasti:
pe 8.3. klo 11–21
la 9.3. klo 8–21
su 10.3. klo 8–21

Liikennejärjestelyt

HIPPOKSEN ALUE
Hippoksen alueella rakennustyömaa sekä SM-viikon kilpailujärjestelyt tuovat seuraavat muutokset alueen liikennöintiin ja pysäköintiin:
– P5-pysäköintialue sekä uuden pesäpallostadionin ulkojää on suljettu ma 4.3. klo 8.00 – ma 11.3. klo 24.00.

Lisäksi pyydämme huomioimaan, että Hippoksen alue on ruuhkainen 8.-10.3.2024. Katso Hippoksen alueen pysäköintiohjeistus SM-viikon ajalle tästä (PDF).

LAAJAVUORI
Laajavuoressa kisajärjestelyt tuovat seuraavat muutokset:
– Laajavuoren hiihtostadion ja parkkipaikka on suljettu pe 8.3. klo 6.00 – la 9.3. klo 24.00

Huomioitavaa! Hiihtosuunnistuksen urien teko on jo aloitettu. Alueella ennen 8.3. klo 12 alkavaa sulkuaikaa liikkuvien toivotaan huomioivan, että laduilla ja poluilla liikkuu ajoittain moottorikelkka.

LUTAKKO
Lutakossa Satamakadun pysäköintialueen itäinen osa on suljettu 8.3. klo 18.00 – 10.3. klo 18.00.

Katso koko tiedote SM-viikon liikennejärjestelyistä täältä: https://tinyurl.com/liikennemuutokset

TV-lähetykset

TV2
16.00 Judon avoimen painoluokan SM
19.05 X-trialin SM
20.00 Kaukalopikaluistelun SM
21.50 Taido, ottelun SM

AREENA
15.55 Judon avoimen painoluokan SM
17.55 Taido, ottelun SM
17.55 X-trialin SM
17.55 Kaukalopikaluistelun SM

Säätiedotus

https://www.foreca.fi/Finland/Jyvaskyla/details/20240308

Hyvä tietää

Jyväskylän SM-viikon ”Hyvä tietää” -tietopaketti löytyy täältä: https://sm-viikko.fi/jyvaskyla/hyva-tietaa/

Vastaa tapahtumakyselyyn

Auta meitä kehittämään SM-viikkoa ja Jyväskylän tapahtumapalveluja vastaamalla verkkokyselyymme. Kysely on osa tapahtumatiedonkeruuta, jolla Jyväskylän tapahtumakaupunki kerää vaikuttavuustietoa alueen tapahtumista.

Kaikkien vastanneiden ja yhteystietojen jättäneiden kesken arvomme Sokos Hotellien majoituslahjakortin (arvo 100-150€)! Suuret kiitokset ajastasi ja vastauksistasi!

Kyselyyn pääset tästä: https://bit.ly/sm-viikko-kysely

<< Palaa takaisin pääsivulle