Beach taekwondo

Taekwondo on ollut mukana kaikilla SM-viikoilla. Nyt mukana on toista kertaa beach taekwondo, jossa taekwondon näyttävät osa-alueet laitetaan hieman tavallista rennompaan ympäristöön.

Taekwondo on korealainen kamppailulaji, joka on vauhdikkaista, voimakkaista potkuista ja erityisesti näyttävistä hyppypotkuista. Taekwondon kilpailumuodoista ottelu on olympialaji, liikesarjakilpailullakin on jo vahvasti juurtunut asema MM-tasolla. Taekwondo on kuitenkin paljon muutakin kuin vain kilpailumuotonsa. Lajin harrastajat harjoittelevat monipuolisesti mm. erilaisia käsi- ja jalkatekniikoita, itsepuolustuksia ja murskauksia.

Lahden SM-viikolla taekwondoa on tarjolla beach taekwondon muodossa. Vasta muutaman vuoden ikäinen kilpailukonsepti keskittyy näyttäviin taekwondon osa-alueisiin: erilaisiin hyppypotkukilpailuihin, freestyle-liikesarjoihin ja perinteisiin liikesarjoihin pudotuspelikaaviolla. 

BEACH TAEKWONDO SM-VIIKOLLA

Beach taekwondon SM järjestetään Lahden urheilukeskuksessa lauantaina 5.8. klo 10 alkaen.

Hyppypotkulajeista Lahden tullaan näkemään korkeushyppypotkukilpailu ja ilmassa tehtävät triplahyppypotkut. Perinteisissä liikesarjoissa kaksi kilpailijaa, paria tai ryhmää ottaa toisistaan mittaa suorittamalla samaan aikaan. Voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle. Freestyle-liikesarjoissa kilpailijat suorittavat itse kehittämänsä liikesarjan musiikin tahdissa. Freestyleen kuuluu pakollisina osuuksina erilaisia hyppypotkuja. Lisäksi mukana on voimamurskaus, jossa kilpailijat yrittävät rikkoa mahdollisimman monta lautaa kerralla.

Liikesarjakilpailijoiden listan löydät täältä.
Hyppypotku- ja murskauskilpailijoiden listan voit katsoa tästä.

Tulospalvelulinkki: https://www.suomentaekwondoliitto.fi/kilpailu/tulokset/

<< Palaa takaisin lajisivulle