Frisbeegolf

Frisbeegolfin suosio on kasvanut viime vuosina valtavasti.

Frisbeegolfissa tarkoituksena on heittää frisbee maalikoriin mahdollisimman vähillä heitoilla. Peliväylä aloitetaan heittämällä avausheitto. Seuraava heitto suoritetaan aina siitä paikasta, mihin edellinen heitto pysähtyi. Väylä on pelattu loppuun kunnes frisbee on maalikorissa. Kun väylä on pelattu loppuun, siirrytään seuraavalle väylälle. Frisbeegolfrataan kuuluu yleensä 9 tai 18 väylää. Pelin on voittanut se pelaaja, joka on kiertänyt koko radan vähimmillä heitoilla. Suomi on frisbeelajeissa maailman huipputasoa niin yksilölajeissa (frisbeegolf) kuin joukkuelajeissa (ultimate).

Suomen frisbeegolfliitto on mukana SM-viikolla toista kertaa. Frisbeegolfin SM-kilpailut lukeutuu Suomen frisbeegolfliiton alaisiin SM-kilpailuihin, joita järjestetään vuosittain seitsemästä kahdeksaan. Frisbeegolfin SM-kilpailut ovat frisbeegolfin kotimaisen kisakauden päätapahtuma.

Frisbeegolf Lahden SM-viikolla

Frisbeegolfin SM-kilpailut järjestetään osana Lahden SM-viikkoa 3.-6.8.2023. Kilpailun järjestää Suomen frisbeegolfliiton jäsenseura Lahden Frisbee Club ja kilpailu on lajin kattojärjestö PDGA:n sanktioima.

Frisbeegolfin SM-kilpailussa Lahden Mukkulassa kisataan avoimessa luokassa sekä avoimessa naisten luokassa. Nelipäiväisissä kilpailuissa pelataan yksi kierros päivässä väliaikalähdöin.

Kilpailu käydään 18-väyläisellä puistomaisella radalla. SM-kisaleiskan on suunnitellut edellisten Lahdessa järjestettyjen SM-kisojen (2015) Suomen mestari Pasi Koivu.

Lisätietoja: https://frisbeegolf-sm.fi/avoin/
Tulosseuranta: https://discgolfmetrix.com/2427576&view=result

Otsikkokuva: SFL/Petri Anttiroiko

<< Palaa takaisin lajisivulle