Jousiammunta

Jousiammunta on taitolaji, jossa riittää haastetta monella tasolla.

Jousiammunta ei ole voimalaji, vaan jousen jännittäminen vaatii oikeaa tekniikkaa. Laji kehittää harrastajansa keskittymiskykyä ja kehonhallintaa. Yksilölajissa harrastaja voi keskittyä rauhassa omaan henkilökohtaiseen kehitykseensä ja koska harjoituksissa on pakko sulkea muut asiat mielestä, tarjoaa laji myös mahdollisuuden täydelliseen irtiottoon arjesta.

Erilaisia jousia ja kilpailumuotoja on useita. Suosituimmat jouset ovat olympialaisistakin tuttu tähtäinjousi ja teknisesti hieman kehittyneempi taljajousi. Lisäksi jousiammuntaa harrastetaan vaistojousella ja pitkäjousella. Perinteisen tauluammunnan lisäksi kilpailumuotoja ovat mm. maastoammunta ja 3D-ammunta.

Jousiammunta sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta ja se tarjoaa mahdollisuuden paitsi kilpailuun ja huippu-urheiluun myös esimerkiksi perheen yhteiseen harrastamiseen. Suomessa lajia harrastaa noin 3000 jousiampujaa ja kilpasarjoja on alle 11-vuotiaista yli 70-vuotiaisiin.

Jousiammunta Lahden SM-viikolla

Jousiammunta on ollut mukana jollain lajimuodolla kaikilla SM-viikoilla. Lahdessa ammutaan yleisten luokkien SM-kisa joko 70 m (tähtäinjousi) tai 50 m (taljajousi, vaistojousi, pitkäjousi, perinnejousi) matkalta. Lauantaina on ohjelmassa 72 nuolen karsintakisat, jonka tulosten perusteella ampujat laitetaan ottelupareihin. Ottelut ja jännittävät finaalit ammutaan sunnuntaina.

Osallistujalista ja tulospalvelu osoitteessa http://www.ianseo.net/Details.php?toid=13894

Kisan Facebook-tapahtuma: https://fb.me/e/TB4JzdsF

Yle välittää jännittävät kultaottelut sunnuntaina klo 18 alkaen Areenassa ja jälkilähetyksenä TV2:ssa samana päivänä klo 19.30.

<< Palaa takaisin lajisivulle