Kahvakuulaurheilu

Kahvakuulaurheilussa nostetaan yhtä tai kahta kahvakuulaa mahdollisimman monta kertaa tietyn aikarajan sisällä.

Nostomuotoja on kolme: työntö, tempaus ja long cycle eli rinnalleveto-työntö. 

Klassisen kahvakuulaurheilun suomenmestaruuksista kilpaillaan SM-viikolla 2023 lauantaina 5.8. Suoritusaika on 10 minuuttia. Lajeina ovat long cycle, tempaus ja biathlon, joka sisältää työnnön ja tempauksen. Työnnössä ja long cyclessa kilpaillaan yhdellä tai kahdella kuulalla. Tempauksessa  käytetään yhtä kuulaa. Yhden kuulan nostomuodoissa sallitaan yksi kädenvaihto aikarajan sisällä. 

Kahvakuulamaratonin suomenmestaruuskilpailu nostetaan sunnuntaina 6.8. Suoritusaika tässä lajissa on 30 minuuttia. Lajeina ovat työntö, tempaus, long cycle sekä puolitempaus. Työnnön, long cyclen ja puolitempauksen voi suorittaa yhdellä tai kahdella kuulalla, tempauksen ainoastaan yhdellä kuulalla. Yhden kuulan nostoissa kättä saa vaihtaa suorituksen aikana vapaasti. Kuulaa ei saa laskea maahan ennen kuin aikaraja on täynnä, tai suoritus hylätään. 

Lisäksi SM-viikolla kilpaillaan strong sportissa. Tätä kilpailua voi seurata perjantaina 4.8. myös Ylen kanavilta. Nostomuotona on yhden käden long cycle, suoritusaika on neljä minuuttia ja kättä voi vaihtaa yhden kerran. Strong sportissa käytetään huomattavasti painavampia kuulia kuin muissa kahvakuulaurheilun lajeissa. 

Klassisessa kahvakuulaurheilussa sarjat jakaantuvat yleiseen ja masters-sarjaan, sekä kuulan- ja kehonpainoluokittain. Kahvakuulamaratonissa ja strong sportissa sarjat jakautuvat kehonpainoluokittain. Jälkimmäisissä tulokset pisteytetään kertomalla hyväksytyt toistot kuulan painon mukaan määräytyvällä kertoimella.

Kahvakuulaurheilu Lahden SM-viikolla

Kahvakuulaurheilu aloittaa kisarupeamansa Lahden Satamassa perjantaina 4.8. Lajina on strong sport. Lauantaina kisataan klassisen kahvakuulaurheilun SM-mitaleista, lajeina ovat long cycle, tempaus ja biathlon, joka sisältää työnnön ja tempauksen. Sunnuntaina on vielä vuorossa kahvakuulamaratonin SM-kisa. Lauantain ja sunnuntain kisapaikkana on Lahden Messukeskus.

Kaikkiin kisatapahtumiin on vapaa pääsy!

Kahvakuulan Strong Sport SM 2022 Yle Areenassa

Kaikki Salon 2022 SM-viikon lähetykset on katsottavissa Yle Areenassa kesäkuun 2023 loppuun saakka.
Siirry Yle Areenaan tästä.

<< Palaa takaisin lajisivulle