Lacrosse

Lacrossea sanotaan maailman nopeimmaksi jalkaisin pelattavaksi pallopeliksi.

Lacrosse on jo yli kymmenen vuotta ollut Pohjois-Amerikan nopeimmin kasvava urheilulaji. Tämä nopea kasvu on tarttunut myös Eurooppaan, jossa uusia maita on tullut kiihtyvällä vauhdilla lajin pariin. Suomeen lacrosse saapui virallisesti kesällä 2001, jolloin aloitti toimintansa Suomen Lacrosseliitto ry (www.lacrosse.fi). 

Lacrosse on nopeatempoinen joukkuelaji. Maaleja tulee paljon ja ne ovat usein hyvinkin näyttäviä. Lacrossea pelataan pitkävartisella mailalla jonka päässä on muovinen, haavimainen pää. 

Lacrosse sixes -pelimuoto on lacrossen uusin ja nopeatempoisin pelimuoto, ja se on kehitetty Olympialaisia silmällä pitäen. Molemmilla joukkueilla on kentällä viisi kenttäpelaajaa ja maalivahti. Ottelussa on neljä 8 minuutin erää. Hyökkäysaika on 30 sekuntia, jos hyökkäysaika kuluu umpeen ennen vetoa tai maalia saa puolustava joukkue pallon.  Keskialoituksia pelissä nähdään vain erien alussa, maalin jälkeen peli jatkuu välittömästi maalivahdinavauksella.

Lacrosse Lahden SM-viikolla

SM-viikolla pelataan lacrossen miesten ja naisten sixes-sarjojen finaaliottelut. Paikkana on Paavolan kenttä ja aikataulu on seuraava:

Lauantai 5.8.
naiset klo 11.00 Juonettaret – Louhettaret
miehet klo 12.30
naiset klo. 14.30 Louhettaret – Juonettaret
miehet klo 16.30 

Sunnuntai 6.8.
naisten finaali klo 15.15
miesten finaali klo 16.30

Miesten finaaliottelu on katsottavissa suorana Yle Areenassa ja jälkilähetyksenä TV2:ssa klo 20.15.

<< Palaa takaisin lajisivulle