Lippupallo

Lippupallo eli flagi (flag football) on amerikkalaisen jalkapallon kevyt versio, jossa ei ole kovaa kontaktia, estämistä tai taklaamista.

Pelaajalla on lippuvyö, jossa on muoviset liput lantion molemmin puolin. Lipun irrottaminen, liputtaminen, korvaa amerikkalaisessa jalkapallossa käytettävän taklaamisen. Tämän vuoksi lippupallo sopii kilpaurheilun lisäksi hyvin sekä koulupeliksi että vapaa-ajan harrastukseksi.

Koska pelikenttä on pienempi kuin amerikkalaisessa jalkapallossa, voidaan lippupalloa pelata myös sisätiloissa. Joukkueessa on 5 pelaajaa ja sitä voi mainiosti pelata myös sekajoukkuein. Lippupallo on hienoimmillaan huippunopea taktiikkapeli, jossa vaaditaan saumatonta yhteistoimintaa koko joukkueelta. Sitä voi pelata tytöt ja pojat, naiset ja miehet pelata yhdessä. Ja ennen kaikkea se on hauskaa!

Lippupallo Lahden SM-viikolla

Lahden SM-viikon päätöspäivänä, sunnuntaina 6.8., pelataan Paavolan kentällä sekä miesten että naisten Suomen mestaruuksista. SM-lopputurnaukseen kutsutaan neljä lippupallon GP-sarjassa menestynyttä nais- ja miesjoukkuetta. Joukkueet ja pistetilanteet löytyvät täältä: https://jenkkifutis.fi/sarjat/flag-football/

Lippupallon SM-lopputurnauksen aikataulu on seuraava:

Miesten välierät
klo 9.30   Revolution (Lahti) – BigBadBoys (Porvoo)
klo 9.30  FlagLions (Helsinki) –  Jidoka Spartans (Pirkkala)

Naisten välierät
klo 10.30 Trojans Doris (Turku) – Saints (Tampere)
klo 10.30 Indians (Kouvola) –  Mummelines (Helsinki)

klo 11.30 miesten pronssiottelu
klo 12.30 naisten finaali 
klo 13.45 miesten finaali

Yle välittää miesten finaalin kiihkeät tunnelmat suorana Areenassa klo 13.40 alkaen. Lippupallon koostelähetys TV2:ssa samana iltapäivänä klo 15.00.

<< Palaa takaisin lajisivulle