Maratonmelonta

Melonta on monimuotoinen ja monipuolinen kilpailu- ja harrastusmuoto.

Suomi on melontamaa. 56 000 yli hehtaarin järveä, 36 800 km jokiuomaa, 336 000 km rantaviivaa ja 76 000 kpl yli puolen hehtaarin saarta luovat loistavat puitteet melonnan harrastamiselle ja harjoittelemiselle. Aiemmin SM-viikolla on melontalajeista nähty ratamelonta ja kanoottipoolo, Salossa on mukana maratonmelonta.

Laajassa mielessä maratonmelontaan voidaan laskea kaikki muutamaa kilometriä pidemmillä matkoilla tapahtuva kilpamelonta. Useimmiten kilpailumatka on reilusta kymmenestä noin kolmeenkymmeneen kilometriin. Yleensä kilpailut tapahtuvat yhteislähdöllä. Peesaaminen on osa lajia. Kilpailuita voidaan käydä ns. kierroskilpailuna tai etappikilpailuna eli siirtymänä paikasta toiseen. Maratonmelonnan kilpailuihin kuuluu yleensä kanto-osuudet.

Maratonmelonnassa kilpaillaan vaihtelevissa olosuhteissa. Kilpailuita käydään tasaisessa vedessä ja suojaisissa sisävesissä, mutta myös jokimaratonin ja merimaratonit ovat etenkin kansainvälisesti suosittuja.

Maratonmelonnassa kilpaillaan kansallisesti osana Suomen Cup -kilpailusarjaa. Lajissa järjestetään arvokilpailuita EM- ja MM-tasoilla.

Maratonmelonnassa kilpaillaan yksikköluokissa (K1 ja C1) sekä kaksikkoluokissa (K2, miehillä myös C2).

Maratonmelonta Lahden SM-viikolla

SM-viikon avauspäivänä torstaina 3.8. melotaan Short Track SM. Seuraavanä päivänä jaossa maratonmelonnan pitkän matkan SM-mitalit. Molemmat kisat melotaan Joutjärven melontakeskuksessa.

Lähtölistat ja online-tulokset: https://www.vesisamoilijat.fi/ratamelonta

Kisatapahtumiin on vapaa pääsy!

<< Palaa takaisin lajisivulle