Mölkky

Lahdessa syntynyt Mölkky on koukuttava yhdistelmä taitoa ja taktiikkaa.

Luultavasti suurin osa suomalaisista tunteekin Mölkyn, mutta monille tulee yllätyksenä, että lajissa kilpaillaan vuosittain sekä SM-tasolla että MM-tasolla. Vuoden 2022 MM-kisoihin Ranskan Alpeilla osallistui lähes 700 pelaajaa 17 eri maasta ja elokuussa 2023 kisat järjestetään taas Suomessa, Hyvinkäällä.

Harva tietää myöskään sitä, että Mölkky sellaisena kuin sen nyt tunnemme, kehitettiin 1990-luvulla Lahdessa. Lahtea ei siis suotta pidetä Suomen Mölkkypääkaupunkina!

Mölkyn suosio on helppo ymmärtää, sillä menestyminen vaatii sekä tarkkaa heittokättä että taktista pelisilmää, mutta toisaalta lajin perusteet oppii muutamassa minuutissa. Mutta ennen kaikkea Mölkky on hauskaa.

Mölkyn säännöt lyhyesti löytyvät täältä.

Mölkky Lahden SM-viikolla

SM-viikolla pelataan Mölkyn SM-nelurin finaalipelit. Neluri on pelimuoto, jossa nimensä mukaisesti kilpailevat nelihenkiset joukkueet. Paikkana on Lahden Satama ja finaalipelit pelataan heti SM-viikon avauspäivänä torstaina 3.8. Kattava kisasivusto, josta löytyy mm. ilmoittautuneiden lista ja kisan jälkeen tulokset, osoitteessa https://www.musamolkky.fi/index.php/sm-neluri

Mölkyn aikataulu torstaina 3.8.2023 Lahden satamassa
10:30 Välierä 1 (paras viidestä)
12:00 Välierä 2 (paras viidestä)
13:30 Pronssiottelu (paras viidestä)
15:00 Mölkyn haasteottelu kaupunginjohtaja Pekka Timosen johdolla
16:30 Finaali (paras viidestä, max kesto 55 min)

Mölkyn SM-nelurin ratkaisupelit on katsottavissa suorana Areenassa torstaina 3.8. klo 16.25 alkaen ja TV2:ssa jälkilähetyksenä samana päivänä klo 19.00.

<< Palaa takaisin lajisivulle