Puuvenesoutu

Puuvenesoutua on harrastettu varmasti niin kauan kuin on ollut veneitäkin.

Varsinaisesti puuvenesoutukilpailuja alettiin järjestää Sulkavalla 1970-luvulla. Puuvenesoutumuodoista etenkin kirkkovenesoutu on saavuttanut suuren suosion. Varsinkin yritykset ja puulaakit ovat ottaneet lajin omakseen. Lajin suurin ja tunnetuin tapahtuma on Sulkavan Suursoudut, mutta joka kesä järjestetään lähes sata muutakin soututapahtumaa ympäri Suomea.

Heinäkuussa 2010 Sulkavan Suursoutujen yhteydessä kilpailtiin ensimmäiset Kirkkoveneiden MM-kilpailut. Kansainvälisillä tapahtumilla suomalaista puuvenekilpailukulttuuria viedään myös maamme ulkopuolelle ja vireytetään kotimaista harrastusta entisestään.

SM-kilpailuja järjestetään sprintti, 10, 30 ja 60 km matkoilla. Veneluokkia ovat kirkkovenesoutu, parisoutu, vuorosoutu ja yksinsoutu. Puuvenesoudussa on jokaiselle jotakin, tykkäät sitten liikkua ryhmässä tai yksin. Puuveneillä kilpaillaan myös pienveneviestissä.

Puuvenesoutua harrastetaan suurimmassa osassa soutuseuroja. Soutuseurat löytyvät täältä: https://melontajasoutuliitto.fi/soutu/soutuseurat/

Puuvenesoutu Lahden SM-viikolla

SM-viikolla kisataan puuvenesoudun lyhyen matkan SM-kilpailut. Kilpailupaikkana on Joutjärven melontakeskus ja kisapäivä perjantai 4.8. Kisat alkavat aamulla klo 9 soudettavilla aika-ajoilla ja finaalien vuoro on klo 13 alkaen. Finaalit on katsottavissa myös Ylen kanavissa: suorana Areenassa ja tuntia myöhemmin (klo 14) TV2:ssa.

<< Palaa takaisin lajisivulle