Rantavesipallo

Rantavesipallo nähdään jälleen SM-viikolla muutaman vuoden tauon jälkeen.

Tuhansien järvien maa Suomi tarjoaa oivalliset mahdollisuudet vesiliikuntaan ja vesipallo puolestaan tukee uintitaidon ja pinnalla pysymisen taidon kehittymistä sekä lisäksi opettaa auttamaan kaveria vedessä. Tämä yhteisöllinen ja näyttävä vesilaji vaatii hyvää kuntoa ja vahvoja reisilihaksia – vedestä noustaan ainoastaan lihasvoimin ja pohjasta ei saa ponnistaa – maalivahtia lukuun ottamatta.

Vesipallokausi kestää SM-sarjojen muodossa karkeasti ottaen syyskuusta toukokuulle ja vesipalloa pelataan sekä aikuisissa että junioreissa. Nuorimmille on ikäkausisarjat ja B-ikäisestä ylöspäin pelataan SM-sarjaa. 

Rantavesipallo poikkeaa altaassa pelattavasta vesipallosta siinä, että kentällä on kerrallaan vain 3 kenttäpelaajaa, kenttä on lyhyempi ja ottelut kestävät noin puoli tuntia kerrallaan. Rantavesipallo on siis verraten nopeatempoista ja siinä mielessä katsojaystävällistä. Vesi on kulkua hidastava elementti. Se tuo peliin ja pelin taktiikkaan kiinnostavan lisän. Joukkueen keskinäisen pelinlukutaidon ja yhteispelin merkitys korostuu, kun pallo liikkuu nopeasti, mutta pelaajat ovat veden ’hidastamia’. Yleisölle viihtyisyyttä luo juuri nopeat pallorallit ja pelaajien välillä fysiikan lakeja uhmaavilta näyttävät nousut ja liikkeet vedessä. Tule seuraamaan jännittäviä hetkiä rantavesipallon parissa! 

Rantavesipallo Lahden SM-viikolla

Rantavesipallon SM-turnaus pelataan Lahden satamassa 4.-5.8. Satama-allasta kiertää laituri, jossa on askelmia eli käytännössä katsomot kiertävät kenttää. Hyvät näkymät pelialtaaseen ovat siis varmat!

Rantavesipallon miesten SM-turnauksessa on mukana Helsingin Kuhat, Porin Sentterit, Jyväskylän Saukot ja Turun Uimarit. Naisten SM-mitaleista puolestaan kilpailevat Helsingin Kuhat, Jyväskylän Saukot, Turun Uimarit yhdellä tai kahdella joukkueella sekä Cetus Espoosta.

Yle näyttää rantavesipalloa Areenassa lauantaina 5.8. klo 16.25 alkaen, ja kooste TV2:ssa samana iltana klo 21.30.

<< Palaa takaisin lajisivulle