Salibandy

SM-viikolla ratkotaan historian ensimmäiset SM-mitalit 3v3 Salibandyssa.

Koko kansan liikuttajaksi reilussa kolmessakymmenessä vuodessa kasvanut, ja Ruotsista meille 1980-luvulla rantautuneen salibandyn juuret juontavat koulujen liikuntatunneilla pelattuun sählyyn, joka levisi sittemmin myös opiskelu- ja työpaikkaliikunnan suosikkipelimuodoksi.

Salibandyn ja sählyn harrastajia onkin Suomessa noin 400 000 ja Salibandyliiton sarjoissa kirmaa vuosittain noin 50 000 pelipassin omaavaa pelaajaa junioreista senioreihin. Salibandyn ohella pienemmällä pelaajamäärällä pelattavalla sählyllä on harrasteliikunnassa edelleen vankka sijansa.  

Ensimmäiset sählymailat olivat lyhyitä ja taipuvuudeltaan ”letkumallisia”, mutta samaa tahtia, kun salibandyseuroja ja -joukkueita alkoi tulla mukaan räjähdysmäisesti vuonna 1985 perustetun Salibandyliiton sarjatoimintaan, on niin mailoissa kuin muissa varusteissa tapahtunut valtaisaa kehitystä viime vuosikymmeninä.  

Pelin idea ja vahvuudet ovat kuitenkin edelleen samat kuin alkuaikoina. Matala aloituskynnys niin varusteiden (maila, pallo, sisäpelikengät, kevyt urheiluvaatetus) kuin sääntöjen osalta ja sopivuus myös sekajoukkuein tapahtuvaan pelaamiseen, jossa joukkuepelien sosiaalinen aspekti korostuu. Alemmilla sarjatasoilla moni joukkue on edelleen kaveripiiristä koottu.

Lahden SM-viikolla ensimmäistä kertaa pelattava 3v3 Salibandy onkin tavallaan paluu pienpelien eli sählyn juurille. Erona perinteiseen sählyyn on, että 3v3 salibandyssa kentällä on kolmen kenttäpelaajan lisäksi myös maalivahti. Turnaus järjestetään kahdella kentällä ulkotapahtumana multisport-ulkopelialustalla, jolla pallo käyttäytyy kuten sisällä pelatessa. Kaukalon koko on20 x 10 m. Yksi ottelu koostuu kolmesta kolmen minuutin mittaisesta erästä. Joukkueen suosituskoko on maalivahti ja kuusi kenttäpelaajaa ja sarjoina ovat miehet, naiset ja sekasarja. 

3v3 Salibandy SM-viikolla 

SM-viikolla ratkotaan historian ensimmäiset SM-mitalit 3v3 Salibandyssa kolmessa sarjassa (miehet, naiset ja seka). Turnaus on kaksipäiväinen 4.-5.8.2023. Yle lähettää finaaliottelut lauantaina 5.8.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen aukeaa viikolla 17. Mukaan mahtuu 20 miesten, 10 naisten ja 10 sekasarjan joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kisatapahtumaan on vapaa pääsy!

Lisätietoja ja ilmoittautuminenhttps://salibandy.fi/3v3salibandy

<< Palaa takaisin lajisivulle