Speedgolf

Golfia on pelattu jo vuosisatoja, mutta sen nopeampi ja hengästyttävän hauska versio speedgolf on tuoreempi keksintö. Speedgolf on mukana SM-viikolla jo kolmatta kertaa.

SM-viikko on loistava paikka esitellä golfin monipuolisuutta suomalaisille, ja speedgolf sopii täydellisesti Golfliiton #muntapapelata-teemaan. SM-viikolla käytössä oleva lyhyempi kolmen väylän sprintti on katsojaystävällinen ja viimeksi sen todettiin toimivan loistavasti myös tv-ruudulla seurannan kanssa.

Golf on tarkkuuslaji, jonka yksinkertaisena tavoitteena on saada pallo reikään mahdollisimman vähin lyönnein. Speedgolfissa yhtälöön lisätään vielä nopeus, ja siinä lopputulos muodostuu lyöntimäärän lisäksi kierrokseen käytetystä ajasta minuutteina. Speedgolfissa pelaajilla on usein vain muutamia mailoja mukana, eikä välttämättä edes bägiä.

Speedgolf on nimensä mukaisesti hieman vauhdikkaammin suoritettu golfkierros. Speedgolfissa pelataan normaalia golfia juosten, ja mukana saa olla maksimissaan 7 vapaasti valittavaa golfmailaa. Speedgolftulos määräytyy käytetyn ajan (minuuteissa ja sekunneissa) ja lyöntien määrän summasta, esimerkiksi 65 minuuttia ja 83 lyöntiä = speedgolftulos 148.

Kilpailuissa speedgolfia pelataan yksin, mutta harrastusmielessä voi pelata kahden tai kolmen pelaajan ryhmässä. Speedgolfia voi pelata juoksulenkkareissa tai nykyisin saatavilla olevilla lenkkarityylisissä golfkengissä. Kannattaa käyttää teknisiä golfpaitoja ja shortseja, sillä hiki tulee! 

Paras ajankohta suunnata speedgolfkierrokselle on joko aamulla ensimmäisenä ennen muita pelaajia, tai vastaavasti myöhään illalla auringonlaskun aikaan, jotta kävellen pelaavat saavat nauttia harrastuksestaan rauhassa ja toisaalta hölkäten pelattava kierros onnistuu mahdollisimman sujuvasti. Speedgolf on todella hauskaa ja kehittävää vain yhdellä mailallakin (esim. rauta-7), mutta suositeltavaa on ainakin ensimmäiselle kierrokselle ottaa mukaan 2-3 muutakin mailaa, esim. putteri, wedge ja rautamaila/hybridi. Kiinnostuitko? Lue Iisää speedgolfistahttps://speedgolf.fi/

Suomessa on jo yli 150 000 tapaa pelata – niin monta kuin on pelaajia golfseuroissa ympäri maata. Kiinnostus lajia kohtaan on ollut valtaisaa viime vuodet.

Golf sopii meille jokaiselle, ja kukin voi pelata sitä omalla tavallaan. Monipuolinen laji muokkautuu eri elämänvaiheisiin. Yhdelle se on nauruntäyteisiä hetkiä ystävien ja perheen kanssa, toiselle tapa ulkoilla ja nauttia luonnosta omassa rauhassa aikaisin aamulla. Kolmannelle golf on totista kilpaurheilua, ja jollekin muulle jotain aivan muuta. Ajan ollessa kortilla voi kierroksen pelata lyhyempänä kuin 18 reikää. Pelitaitoja voi ylläpitää golfkentän harjoitusalueilla valoisina kesäiltoina juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Osa taas löytää oman tapansa golfin monista alakulttuureista, kuten vaikkapa speedgolfista, hikkorigolfista tai futisgolfista.

Lue tästä lisää Pelaajan polusta ja miten päästä alkuun golfharrastuksessa: https://kokosuomigolfaa.fi/pelaajan-polku/

Aloittajan opas on täynnä konkreettisia vinkkejä ja innostavia muntapapelata-tarinoita! https://kokosuomigolfaa.fi/


Speedgolf Lahden SM-viikolla

Speedgolfin sprint SM-kisat pelataan Lahden Golfissa perjantaina 4.8. Kilpailumuoto on 3r kisa, jossa tulos muodostuu perinteisesti juostusta ajasta + lyönneistä muutettuna ajaksi. Jokaisen lyönnin ajallinen arvo on 10 sekuntia. Lähtöväli on 3 minuuttia. Pelattava reititys on Kisälli-kentän reiät 1-3.

Alustava ohjelma:

14.00 Karsintakilpailu
17.00 VIP-sprint
18.00 Finaalit

Ilmoittautuneet ja tulokset: https://tournament-site.golfgamebook.com/tournament/39614

Kaikkiin kisatapahtumiin vapaa pääsy.

<< Palaa takaisin lajisivulle