Beach taekwondo

Taekwondo on ollut mukana kaikilla SM-viikoilla. Tällä kertaa esittelyssä on aivan uusi taekwondon laji: beach taekwondo.

Taekwondo on korealainen kamppailulaji, joka on vauhdikkaista, voimakkaista potkuista ja erityisesti näyttävistä hyppypotkuista. Taekwondon kilpailumuodoista ottelu on olympialaji, liikesarjakilpailullakin on jo vahvasti juurtunut asema MM-tasolla. Taekwondo on kuitenkin paljon muutakin kuin vain kilpailumuotonsa. Lajin harrastajat harjoittelevat monipuolisesti mm. erilaisia käsi- ja jalkatekniikoita, itsepuolustuksia ja murskauksia.

Salon SM-viikolla taekwondoa on tarjolla beach taekwondon muodossa. Vasta muutaman vuoden ikäinen kilpailukonsepti keskittyy näyttäviin taekwondon osa-alueisiin: erilaisiin hyppypotkukilpailuihin, freestyle-liikesarjoihin ja perinteisiin liikesarjoihin pudotuspelikaaviolla.

Hyppypotkulajeista Salon urheilupuistossa tullaan näkemään korkeushyppypotkukilpailu ja ilmassa tehtävät triplahyppypotkut. Perinteisissä liikesarjoissa kaksi kilpailijaa, paria tai ryhmää ottaa toisistaan mittaa suorittamalla samaan aikaan. Voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle. Freestyle-liikesarjoissa kilpailijat suorittavat itse kehittämänsä liikesarjan musiikin tahdissa. Freestyleen kuuluu pakollisina osuuksina erilaisia hyppypotkuja.

Beach taekwondo SM-viikolla

SM-viikon nuorin laji näyttäytyy Salon Urheilupuistossa lauantaina 2.7. seuraavalla aikataululla:
10.00-11.15 liikesarjojen alkukierrokset ja semifinaaleja
11.20-11.40 korkeushyppyetupotku
13.00-13.15 freestyle
13.15-13.30 voimamurskaus
13.40-14.00 triplahyppypotkut
14.20-14.40 liikesarjojen semifinaaleita
15.00-16.00 liikesarjojen finaalit

Kaaviot ja aikataulut: https://www.suomentaekwondoliitto.fi/tapahtumat/beach-taekwondon-sm-kilpailut/?fbclid=IwAR15HorshlacYk6gH1R_hW1iiQTPmNynI6bIi2N0YUPB8c6f6nryD13rZV8
Tulospalvelulinkki: https://www.suomentaekwondoliitto.fi/kilpailu/tulokset/

Taekwondoa nähdään myös SM-viikon avauspäivänä torstaina 30.6. klo 17.30 Salon torilla. Kannattaa tulla paikalle katsomaan vauhdikasta näytöstä tekniikoista, mukana hyppypotkuja, itsepuolustustekniikkaa ja murskauksia. Näytöksen kesto noin 15-20 minuuttia.

Taekwondon lajipiste Urheilupuiston juoksusuoran tapahtuma-alueella on avoinna lauantaina 2.7. klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan ja kokeilemaan lajia!

Yle välittää beach taekwondon SM-kisafinaaleja lauantaina 2.7. suorana lähetyksenä Areenassa klo 14.55 ja jälkilähetyksenä TV2:ssa klo 17.30.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!


<< Palaa takaisin lajisivulle