Beach taekwondo

Taekwondo on ollut mukana kaikilla SM-viikoilla. Tällä kertaa esittelyssä on aivan uusi taekwondon laji: beach taekwondo.

Taekwondo on korealainen kamppailulaji, joka on vauhdikkaista, voimakkaista potkuista ja erityisesti näyttävistä hyppypotkuista. Taekwondon kilpailumuodoista ottelu on olympialaji, liikesarjakilpailullakin on jo vahvasti juurtunut asema MM-tasolla. Taekwondo on kuitenkin paljon muutakin kuin vain kilpailumuotonsa. Lajin harrastajat harjoittelevat monipuolisesti mm. erilaisia käsi- ja jalkatekniikoita, itsepuolustuksia ja murskauksia.

Salon SM-viikolla taekwondoa on tarjolla beach taekwondon muodossa. Vasta muutaman vuoden ikäinen kilpailukonsepti keskittyy näyttäviin taekwondon osa-alueisiin: erilaisiin hyppypotkukilpailuihin, freestyle-liikesarjoihin, perinteisiin liikesarjoihin pudotuspelikaaviolla ja SM-viikon lisätwistinä murskauslajeihin.

Hyppypotkulajeista Salon urheilupuistossa tullaan näkemään korkeushyppypotkukilpailu, ilmassa tehtävät triplahyppypotkut ja vauhdikkaat pyörähdyspotkut. Perinteisissä liikesarjoissa kaksi kilpailijaa, paria tai ryhmää ottaa toisistaan mittaa suorittamalla samaan aikaan. Voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle. Freestyle-liikesarjoissa kilpailijat suorittavat itse kehittämänsä liikesarjan musiikin tahdissa. Freestyleen kuuluu pakollisina osuuksina erilaisia hyppypotkuja. Murskauslajeista mukana ovat voimamurskaus kädellä alaspäin – tavoitteena rikkoa mahdollisimman monta tiiltä tai lautaa – ja murskausnäytös, jossa kilpailijat pääsevät näyttämään luovuuttaan ja monipuolisia taekwondotekniikoita.


<< Palaa takaisin lajisivulle