Biljardi

Astu sisään biljardiin ja aloita mukava harrastus, jota voi pelata missä päin maailmaa tahansa ja koko elämän ajan.

Biljardi sopii kaikille, eikä lajin aloittaminen vaadi mitään erityisiä toimenpiteitä tai valmisteluita. Biljardin voi aloittaa helposti vain astumalla sisään lähimpään biljardisaliin. Salilta saa kaikki pelaamiseen tarvittavat välineet; pallot ja kepin sekä pyydettäessä apua lyöntitekniikkaan tai sääntöihin.

SM-viikolla pelataan poolbiljardia, eli yleisintä Suomessa pelattavaa biljardilajia. Nämä numeropalloilla 1-15 pelattavat pelit ovat nimetty 8-, 9- ja 10-palloksi. Jokaisessa näissä eri pelimuodossa on omanlaiset säännöt, mutta pelin idea on hyvin yksinkertainen, kumpi pelaaja pussittaa pallot pelimuodon sääntöjen mukaan ensin loppuun, voittaa pelin. SM-viikolla oman erityismausteensa pelaamiseen tuo normaalia pienemmät pelipöydät, joten otteluista tulee nopeatempoisia ja tasaisia.


Biljardi SM-viikolla

Biljardi on SM-viikolla mukana nyt neljättä kertaa. Kaksipäiväinen 10-pallon SM-kisa käynnistyy perjantaina 1.7. puolilta päivin Salohallissa, ja ottelut jatkuvat lauantaina 2.7. klo 14. Jännittävä finaali kisataan lauantaina alkuillasta klo 18.00.

Ilmoittautumislista, kilpailukaavio ja tulosluettelo löytyy osoitteesta https://www.biljardi.org/

Ennen SM-kisan alkua biljardin saloihin pääsee tutustumaan jo torstaina Salon torin vieressä olevassa Hornin puistossa, kun paikallinen biljardiseura esittelee lajia ja seuran toimintaa klo 13 alkaen. Urheilupuiston juoksusuoralla olevassa lajipisteessä biljardia pääsee kokeilemaan lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-17.

Yle välittää TV2-kanavalla 10-pallon jännittävimmät hetket lauantaina 2.7. klo 18 alkaen.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!

<< Palaa takaisin lajisivulle