Kahvakuulaurheilu

Kahvakuulaurheilussa nostetaan yhtä tai kahta kahvakuulaa mahdollisimman monta kertaa tietyn aikarajan sisällä.

Nostomuotoja on kolme: työntö, tempaus ja long cycle eli rinnalleveto-työntö. 

Klassisen kahvakuulaurheilun masters-suomenmestaruuksista kilpaillaan SM-viikolla 2022 perjantaina 1.7. Suoritusaika klassisessa kahvakuulaurheilussa on 10 minuuttia. Nostomuotoja ovat biathlon ja long cycle. Biathlon sisältää työnnön kahdella kuulalla, sekä tempauksen, jossa käytetään yhtä kuulaa. Tempauksessa sallitaan yksi kädenvaihto aikarajan sisällä. Long cyclessä kilpaillaan kahdella kuulalla. 

Kahvakuulamaratonin suomenmestaruuskilpailu on SM-viikolla lauantaina 2.7. Puolimaratonissa suoritusaika on 30 minuuttia. Lajeina ovat työntö, tempaus, long cycle sekä puolitempaus. Kättä saa vaihtaa suorituksen aikana vapaasti, mutta kuulaa ei saa laskea maahan ennen kuin aikaraja on täynnä. Jos näin tapahtuu, suoritus hylätään. 

Lisäksi kahvakuulaurheilussa kilpaillaan strong sportissa, jonka SM-kilpailu järjestetään torstaina 30.6. Kilpailua voi seurata Ylen kanavilta. Lajina strong sportissa on yhden käden long cycle, jossa suoritusaika on neljä minuuttia ja kättä voi vaihtaa yhden kerran. Kuulan paino on huomattavasti painavampi kuin muissa SM-viikon kilpailuissa. 

Klassisessa kahvakuulaurheilussa sarjat jakaantuvat kuulan- ja kehonpainoluokittain. Työnnössä ja long cyclessä hyväksytystä toistosta saa yhden pisteen ja tempauksessa puoli pistettä. Kahvakuulamaratonissa ja strong sportissa sarja jakautuvat kehonpainoluokittain. Tulokset pisteytetään kertomalla hyväksytyt toistot kuulan painon mukaan määräytyvällä kertoimella.  

Kahvakuulaurheilu SM-viikolla

Kahvakuulaurheilu aloittaa kolmipäiväisen kisarupeamansa Salon torilta SM-viikon avauspäivänä torstaina 30.6. Lajina on strong sport ja kisa alkaa klo 12. Kilpailu on katsottavissa suorana TV2:ssa, lähetys alkaa 11.50.

SM-viikolla nostetaan myös työnnön ja mastersien SM-kisat perjantaina 1.7. klo 12 alkaen sekä puolimaratonin SM-kisat lauantaina 2.7. alkaen klo 10. Perjantain ja lauantain kisapaikkana on Salohalli.

Kaikkiin kisatapahtumiin on vapaa pääsy!

<< Palaa takaisin lajisivulle