Kahvakuulaurheilu

Kahvakuulaurheilussa nostetaan yhtä tai kahta kahvakuulaa mahdollisimman monta kertaa tietyn aikarajan sisällä.

Nostomuotoja on kolme: työntö, tempaus ja long cycle eli rinnalleveto-työntö. 

Klassisen kahvakuulaurheilun masters-suomenmestaruuksista kilpaillaan SM-viikolla 2022 perjantaina 1.7. Suoritusaika klassisessa kahvakuulaurheilussa on 10 minuuttia. Nostomuotoja ovat biathlon ja long cycle. Biathlon sisältää työnnön kahdella kuulalla, sekä tempauksen, jossa käytetään yhtä kuulaa. Tempauksessa sallitaan yksi kädenvaihto aikarajan sisällä. Long cyclessä kilpaillaan kahdella kuulalla. 

Kahvakuulamaratonin suomenmestaruuskilpailu on SM-viikolla lauantaina 2.7. Puolimaratonissa suoritusaika on 30 minuuttia. Lajeina ovat työntö, tempaus, long cycle sekä puolitempaus. Kättä saa vaihtaa suorituksen aikana vapaasti, mutta kuulaa ei saa laskea maahan ennen kuin aikaraja on täynnä. Jos näin tapahtuu, suoritus hylätään. 

Lisäksi kahvakuulaurheilussa kilpaillaan strong sportissa, jonka SM-kilpailu järjestetään torstaina 30.6. Kilpailua voi seurata Ylen kanavilta. Lajina strong sportissa on yhden käden long cycle, jossa suoritusaika on neljä minuuttia ja kättä voi vaihtaa yhden kerran. Kuulan paino on huomattavasti painavampi kuin muissa SM-viikon kilpailuissa. 

Klassisessa kahvakuulaurheilussa sarjat jakaantuvat kuulan- ja kehonpainoluokittain. Työnnössä ja long cyclessä hyväksytystä toistosta saa yhden pisteen ja tempauksessa puoli pistettä. Kahvakuulamaratonissa ja strong sportissa sarja jakautuvat kehonpainoluokittain. Tulokset pisteytetään kertomalla hyväksytyt toistot kuulan painon mukaan määräytyvällä kertoimella.  

<< Palaa takaisin lajisivulle