Lacrosse

Lacrossea sanotaan maailman nopeimmaksi jalkaisin pelattavaksi pallopeliksi.

Lacrosse on jo yli kymmenen vuotta ollut Pohjois-Amerikan nopeimmin kasvava urheilulaji. Tämä nopea kasvu on tarttunut myös Eurooppaan, jossa uusia maita on tullut kiihtyvällä vauhdilla lajin pariin. Suomeen lacrosse saapui virallisesti kesällä 2001, jolloin aloitti toimintansa Suomen Lacrosseliitto ry (www.lacrosse.fi). 

Lacrosse on on nopeatempoinen joukkuelaji. Maaleja tulee paljon ja ne ovat usein hyvinkin näyttäviä. Lacrossea pelataan pitkävartisella mailalla jonka päässä on muovinen, haavimainen pää. 

Lacrosse SM-viikolla

SM-viikolla pelataan lacrossen sixes-sarjojen finaalit. Lacrosse sixes -pelimuoto on lacrossen nopeatempoisin pelimuoto. Molemmilla joukkueilla on kentällä viisi kenttäpelaajaa ja maalivahti. Ottelussa on neljä 8 minuutin erää. Hyökkäysaika on 30 sekuntia, jos hyökkäysaika kuluu umpeen ennen vetoa tai maalia saa puolustava joukkue pallon.  Keskialoituksia pelissä nähdään vain erien alussa, maalin jälkeen peli jatkuu välittömästi maalivahdinavauksella.

Lacrosse Sixes SM-sarjan finaalit pelataan Urheilupuistossa lauantaina 2.7. Miesten finaaliottelu alkaa klo 12.30 ja naisten finaali klo 15.00. Naisten finaalia voi seurata suorana lähetyksenä TV2:ssa.

Lisätietoa ja joukkue-esittelyt: https://www.lacrosse.fi/laxsixesfi

Lacrosseen pääset tutustumaan ja kokeilemaan Urheilupuiston juoksusuoralla lauantaina 2.7. klo 9.30-14.30.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Otsikkokuva: Siiri Laine

<< Palaa takaisin lajisivulle