Lippupallo

Lippupallo eli flagi (flag football) on amerikkalaisen jalkapallon kevyt versio, jossa ei ole kovaa kontaktia, estämistä tai taklaamista.

Pelaajalla on lippuvyö, jossa on muoviset liput lantion molemmin puolin. Lipun irrottaminen, liputtaminen, korvaa amerikkalaisessa jalkapallossa käytettävän taklaamisen. Tämän vuoksi lippupallo sopii kilpaurheilun lisäksi hyvin sekä koulupeliksi että vapaa-ajan harrastukseksi.

Koska pelikenttä on pienempi kuin amerikkalaisessa jalkapallossa, voidaan lippupalloa pelata myös sisätiloissa. Joukkueessa on 5 pelaajaa ja sitä voi mainiosti pelata myös sekajoukkuein. Lippupallo on hienoimmillaan huippunopea taktiikkapeli, jossa vaaditaan saumatonta yhteistoimintaa koko joukkueelta. Sitä voi pelata tytöt ja pojat, naiset ja miehet pelata yhdessä. Ja ennen kaikkea se on hauskaa!

Lippupallo SM-viikolla

SM-viikolla pelataan lippupallon SM-finaalit sunnuntaina 3.7. klo 9.00 alkaen. Turnauksessa on mukana 4 parasta joukkuetta sekä miehistä että naisista. Tarkempi turnausaikataulu löytyy täältä: https://jenkkifutis.fi/pelaamaan/flag-football/

Yle välittää naisten finaalin kiihkeät tunnelmat suorana Areenassa klo 16.55 alkaen. Lippupallon koostelähetys TV2:ssa samana iltana klo 18.30.

Turnaukseen on vapaa pääsy!

Otsikkokuva: Mika Lindholm

<< Palaa takaisin lajisivulle