Maastojousiammunta

Jousiammunta on ollut mukana kaikilla SM-viikoilla. Salossa kilpaillaan maastojousiammunnassa.

Maastojousiammunnassa ammunta jakaantuu nykyaikana kahteen kilpailumuotoon: 
maastojousiammuntaan ja 3D-jousiammuntaan.  Maastoammunta on näistä perinteisempi kilpailumuoto, siinä ammutaan ympyränmuotoisia tauluja vaihtelevilta etäisyyksiltä, aselajista riippuen maksimietäisyyden ollessa 60 metriä.

Maastojousiammuntakilpailut käydään vaihtelevissa olosuhteissa, mieluiten metsässä, jossa on korkeusvaihteluita sekä kasvustoa kuten puita, pensaita ja maaperä on epätasainen. Kilpailuissa ammutaan 3 nuolta per maali samalta ampumapaikalta, maalit saattavat olla annetun (matka kerrottu) tai arvioitavan (ampuja arvioi) matkan päässä ampumapaikalta. Maaleja alkukilpailussa on 24 kappaletta, eli maastoammunnassa ammutaan 72 nuolta.

Maastojousiammunta SM-viikolla

Maastojousiammunta on ensimmäistä kertaa mukana SM-viikolla. Lauantaina 2.7. ammutaan 24 arvioitavaa ja sunnuntaina 3.7. 24 annettua rastia Ascellan maastoissa Perniössä. Maasto on monasti koetettu ja hyväksi havaittu! Molempina päivinä kisatapahtuma alkaa klo 10.00.

Tulospalvelu: https://tilasto.sjal.fi/#/

Jousiammunta on mukana myös Salon torilla SM-viikon avauspäivänä 30.6. Tule katsomaan näytösammuntaa klo 14-17 välisenä aikana. Urheilupuiston juoksusuoran tapahtuma-alueella jousiammunnan lajipiste on avoinna sunnuntaina 3.7. klo 10–14.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!

Otsikkokuva: World Archery

<< Palaa takaisin lajisivulle