Motocross

Motocross on Iso-Britanniassa 1900-luvun alussa kehittynyt moottoripyöräilyn kilpaurheilumuoto. Motocross on nopeuskilpailu, missä ajetaan toisia kilpailijoita vastaan hiekka-/savipintaisella radalla. Ratojen muoto, kierroksen pituus ja pintamateriaalitvaihtelevat. Motocross-radat sisältävät kurveja molempiin suuntiin, eri mittaisia suoria ja hyppyreitä, joissa hypyt voivat olla useita kymmeniä metrejä pitkiä ja nousta yli viiden metrin korkeuteen. Motocross on fyysisesti vaativa laji, missä yhdistyy niin voima kuin kestävyys.

Motocrossin kilpailutoiminta on laajaa ja lajissa kilpaillaan niin kansallisissa kuin myös maailmanmestaruussarjoissa. Tällä hetkellä motocrossin MM-sarjan pääluokka on nimeltään MXGP, jossa kilpailijat ajavat pääsääntöisesti 450-kuutioisilla nelitahtipyörillä. Suomessa vastaava luokka on nimeltään MX1. Toinen pääluokka niin MM-sarjassa kuin myös meillä Suomessa on MX2, jossa kilpaillaan 250-kuutioisilla moottoripyörillä. Lisäksi, MX2 on ikärajoitettu luokka, missä kilpailijoiden yläikäraja on 23 vuotta.

Suomessa kansallista kilpailutoimintaa järjestetään aina viidestä ikävuodesta ylöspäin jopa yli 55 vuotiaisiin. Kilpailijoiden kokonaismäärä on tällä hetkellä hieman alle 800, joista noin 70 kilpailee ylimmällä tasolla MX1- ja MX2-luokissa.

Motocross SM-viikolla

Motocross täydentää moottoriurheiluperjantain 1.7. Kavilannummella. Ensimmäistä kertaa SM-viikolla mukana olevan SM Speedcross -kilpailun alustava aikataulu on:

13:00 alkaen harjoitukset ja aika-ajot

Kilpailut 15:00 – 17:00
15:10 1.finaali, SM MX125, 10min + 1 kierros
~ 15:25 Alkuerä A MXOpen
~ 15:38 Alkuerä B MXOpen
16:10 2.finaali, SM MX125, 10min + 1 kierros
16:25 Finaali, SM Open 13min + 1 kierros

Kilpailut on katsottavissa suorana Areenassa ja TV2:ssa klo 15 alkaen.

Kavilannummelle on järjestetty yleisölle non stop -bussikuljetus, katso aikataulut täältä: https://sm-viikko.fi/yhteiskuljetukset-kavilannummelle-ja-vuohensaareen/

Kisatapahtumaan on vapaa pääsy!

Kuvat: Marko Vihriä

<< Palaa takaisin lajisivulle