Padel

Viime vuosina Suomessakin räjähdysmäiseen suosioon noussutta Padelia ei turhaan kutsuta maailman nopeimmin leviäväksi urheilulajiksi.

Padel on alun perin Meksikon Acapulcossa kehitetty mailapeli, jossa yhdistetään tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Suomessa padel esiteltiin ensimmäisen kerran elokuussa 2003. Laji sai välittömästi hyvin myönteisen vastaanoton, mutta suuremman tietoisuuden laji on saavuttanut vasta viime vuosien aikana. SM-viikolla padel on ollut mukana kerran aiemmin, Vantaalla 2019.

Padelia voi hyvin kuvailla ns. matalan kynnyksen lajiksi, koska se soveltuu todella hyvin kaiken ikäiselle ja -kuntoisille liikkujille, mutta samalla se toimii kuitenkin myös sopivan haastavana lajina, vaikkapa kunnon kohottamiseen. Laji on myös erittäin monimuotoista ja sitä pystyy pelaamaan niin leikkisästi harrastusmielessä perheenjäsenten tai ystävien kesken tai aina kovalla huippu-urheilutasolla asti.

Toisin kuin sisarlajeissaan, padelin luonteenpiirteenä on se, että kun lajia pelataan pisteistä toteutetaan se pääsääntöisesti aina nelinpelinä.

Padel on varsin helppo laji aloittaa, vaikka liikkuja ei omaisikaan minkäänlaista aikaisempaa mailapelitaustaa. Lyhytvartisen mailan avulla palloon on helppo osua ja kentän ympärillä olevat seinät mahdollistavat pitkätkin pallorallit, jo varsin varhaisessa vaiheessa lajiin tutustumisen jälkeen, tarjoten samalla nopeasti onnistumisen tunteita ja iloisia hetkiä liikunnan parissa.

Padelia pidetään myös varsin edullisena harrastuksena, koska lajiin ei tarvita suuria varustehankintoja vaan alkuun pääsee jo liikuntavaatteilla, pitävillä kengillä sekä padelmailalla. Mailoja voi myös vuokrata tarvittaessa kentiltä.

Padel SM-viikolla

Padel on toista kertaa mukana SM-viikolla. Edellisellä kerralla pelattiin sisällä, nyt Salossa pelataan ulkokenttien Suomen mestaruuksista seuraavalla aikataululla:

Pe 1.7.
klo 16.00 alkaen – miesten karsinnat

La 2.7.
klo 09.00 alkaen – naisten ja miesten pääsarjat

Su 3.7.
klo 09.30 alkaen – naisten ja miesten välierät
klo 13.00 alkaen – naisten ja miesten loppuottelut

Pelikaaviot, reaaliaikainen tulosseuranta ja lisätiedot turnauksesta: https://rankedin.com/en/tournament/9262/ulkokenttien-sm-kilpailut-sm-viikko-2022-salo/

Yle Areena välittää padelin mitaliottelut sunnuntaina 3.7. klo 13 (naiset) ja 13.25 (miehet). TV2:n puolella nähdään miesten ratkaisuottelut klo 15 alkaen.

Kisatapahtumaan on vapaa pääsy!

<< Palaa takaisin lajisivulle