Speedgolf

Golfia on pelattu jo vuosisatoja, mutta sen nopeampi ja hengästyttävän hauska versio speedgolf on tuoreempi keksintö.

SM-viikko on loistava paikka esitellä golfin monipuolisuutta suomalaisille, ja speedgolf sopii täydellisesti Golfliiton #muntapapelata-teemaan. SM-viikolla käytössä oleva lyhyempi kolmen väylän sprintti on katsojaystävällinen ja viimeksi sen todettiin toimivan loistavasti myös tv-ruudulla seurannan kanssa.

Golf on tarkkuuslaji, jonka yksinkertaisena tavoitteena on saada pallo reikään mahdollisimman vähin lyönnein. Speedgolfissa yhtälöön lisätään vielä nopeus, ja siinä lopputulos muodostuu lyöntimäärän lisäksi kierrokseen käytetystä ajasta minuutteina. Speedgolfissa pelaajilla on usein vain muutamia mailoja mukana, eikä välttämättä edes bägiä.

Speedgolf on nimensä mukaisesti hieman vauhdikkaammin suoritettu golfkierros. Speedgolfissa pelataan normaalia golfia juosten, ja mukana saa olla maksimissaan 7 vapaasti valittavaa golfmailaa. Speedgolftulos määräytyy käytetyn ajan (minuuteissa ja sekunneissa) ja lyöntien määrän summasta, esimerkiksi 65 minuuttia ja 83 lyöntiä = speedgolftulos 148.

Kilpailuissa speedgolfia pelataan yksin, mutta harrastusmielessä voi pelata kahden tai kolmen pelaajan ryhmässä. Speedgolfia voi pelata juoksulenkkareissa tai nykyisin saatavilla olevilla lenkkarityylisissä golfkengissä. Kannattaa käyttää teknisiä golfpaitoja ja shortseja, sillä hiki tulee!

Suomessa on jo lähes 160 000 tapaa pelata – niin monta kuin on pelaajia golfseuroissa ympäri maata. Kiinnostus lajia kohtaan on ollut valtaisaa viime vuodet.

Golf sopii meille jokaiselle, ja kukin voi pelata sitä omalla tavallaan. Monipuolinen laji muokkautuu eri elämänvaiheisiin. Yhdelle se on nauruntäyteisiä hetkiä ystävien ja perheen kanssa, toiselle tapa ulkoilla ja nauttia luonnosta omassa rauhassa aikaisin aamulla. Kolmannelle golf on totista kilpaurheilua, ja jollekin muulle jotain aivan muuta. Ajan ollessa kortilla voi kierroksen pelata lyhyempänä kuin 18 reikää. Pelitaitoja voi ylläpitää golfkentän harjoitusalueilla valoisina kesäiltoina juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Osa taas löytää oman tapansa golfin monista alakulttuureista, kuten vaikkapa speedgolfista, hikkorigolfista tai futisgolfista.

Lue tästä lisää Pelaajan polusta ja miten päästä alkuun harrastuksessa: https://kokosuomigolfaa.fi/pelaajan-polku/

Aloittajan opas on täynnä konkreettisia vinkkejä ja innostavia muntapapelata-tarinoita! https://kokosuomigolfaa.fi/

Speedgolf SM-viikolla

Toista kertaa SM-viikolla olevan speedgolfin sprint SM-kisat pelataan Urheilupuistossa sijaitsevassa Salo Golfissa perjantaina 1.7. Karsintakilpailut alkavat klo 10.00 ja finaalit pelataan klo 14.00 alkaen. Lisätietoja, ilmoittautuneiden lista ja lähtöajat: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/3489806/info

Vauhdikasta speedgolfia voi seurata Yle Areenassa perjantaina 1.7. seuraavasti:
9.55 karsinta
12.55 VIP-kilpailu
13.55 finaalit
TV2:n puolella kooste VIP-kilpailusta klo 13.30 ja finaalit suorana klo 14 alkaen.

Lauantaina golf on mukana Urheilupuiston juoksusuoralla omalla lajikokeilupisteellä klo 10-18.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!

<< Palaa takaisin lajisivulle