Vahvin SM

Vahvin lajit eri painoluokissa dopingvalvonnan alla ovat luonnollinen voimien mittari eri kokoisille naisille ja miehille.

Vahvin SM -kilpailuissa nähdään useita voimaa, nopeutta ja suoritustekniikkaa vaativia voimainkoitoksia kuten maastanostoa ja säkkien lastaamista. Suomen mestaruuksista taistellaan kolmessa eri painoluokassa sekä naisten että miesten sarjoissa.

Vahvin SM on nyt ensimmäistä kertaan mukana SM-viikolla. Televisioitavan finaalin päätöslaji on perinteinen atlas-kivet, jotka tällä kertaa nostetaan noin 110cm korkean puomin yli. Kivien paino sarjasta riippuen 50-150kg ja jokaisella on nostettavana 4 kiveä, ilman pihkaa. Nopein aika voittaa.

Vahvin SM SM-viikolla

Kuka on kaikkein vahvin? Siitä kisataan Urheilupuiston jäähallissa lauantaina 2.7. ja sunnuntaina 3.7. Lauantaina käydään klo 15.00 alkaen karsinnat, joista valikoituu sunnuntaiseen klo 12.00 alkavaan finaaliin pääsevät kisaajat.

Lisätietoa mm. Vahvin SM -kisassa käytävistä lajeista löytyy täältä: https://www.suomisport.fi/events/e3f4ecce-aaaf-4e7d-806f-b75d53444937

Vahvin SM näkyy myös Ylen kanavilla. Areenassa finaalit suorina sunnuntaina klo 11.55 ja TV2 näyttää finaalitapahtumia klo 13.30 alkaen.

Kaikkiin kisatapahtumiin on vapaa pääsy!

Kuva: Suomen Voimalajiliitto / Minna Rantanen

<< Palaa takaisin lajisivulle