SM-viikko järjestetään yhdessä

SM-viikko kuuluu Suomen Olympiakomitean tapahtumiin.

Yle Urheilu välittää SM-viikon kilpailutapahtumia suorina ja jälkilähetyksinä kanavissaan.

Vuodesta 2019 lähtien tapahtuman operatiivisesta toteuttamisesta on vastannut KOKO Tapahtuma Osuuskunta.

SM-viikon suunnittelu ja toteutus tapahtuu tiiviissä yhteistyössä tapahtuman isäntäkaupungin kanssa. Isäntäkaupunki vastaa mm. lajien suorituspaikoista.

Mukana olevat lajiliitot järjestävät oman lajinsa SM-kilpailun yhteistyössä paikallisten seurojen ja lajitoimijoiden kanssa.

Tule mukaan!

SM-viikon lajiksi?

SM-viikko tuo mukana oleville lajeille suurkilpailun tunnelmaa ja kovan tason sporttia aikuisten SM-sarjoissa. SM-viikko on iloa, yhteisöllisyyttä, ystäviä ja yhdessä tekemistä muiden lajien ja sidosryhmien kanssa. Tapahtuman tavoitteena saada lajeille uutta yleisöä, uusia harrastajia ja medianäkyvyyttä.

SM-viikon lajihausta ilmoitetaan SM-viikon ja Olympiakomitean kanavissa. Haku on kaksivaiheinen: ensimmäinen vaihe ei sido vielä mihinkään, siinä lajiliitto ilmoittaa kiinnostuksensa tulevaan SM-viikkoon. Nämä liitot kutsutaan yhteiseen informaatio-, ideointi- ja keskustelupalaveriin, jonka jälkeen lajit vahvistavat osallistumisensa.

Kesällä 2025 järjestettävän SM-viikon lajihaku avataan keväällä 2024.

Isäntäkaupungiksi?

SM-viikko vahvistaa isäntäkaupungin ja sen lähialueen urheilu- ja liikuntatarjontaa, tukee monipuolisia liikuntamahdollisuuksia sekä tarjoaa merkittävän TV-näkyvyyden suurtapahtuman isäntänä. Kokonaisvaltaisella yhteistyöllä isäntäkaupungin kanssa SM-viikko tarjoaa viihdyttävän urheilujuhlan nautittavaksi paikan päällä sekä television välityksellä laajemmin suomalaisille.

SM-viikon isäntäkaupunki haetaan avoimella haulla. Isäntäkaupunkihausta ilmoitamme SM-viikon ja Olympiakomitean kanavissa. Vapaamuotoisesta hakemuksesta tulee käydä ilmi mm. kaupungin sitoutuminen sekä sen tarjoamat olosuhteet ja tahtotila SM-viikon toteuttamiseksi ja kehittämiseksi. Mikäli kaupungissanne löytyy intoa ja sydäntä SM-viikon isäntäkaupungiksi, voitte totta kai olla meihin yhteydessä myös muulloin.

SM-viikon isäntäkaupunkeja ovat olleet Tampere (2016-17), Vantaa (2018-19), Joensuu (2020) ja Salo (2022). Lahti isännöi SM-viikkoa kesällä 2023 ja Jyväskylä on vuorossa talvella 2024.

Vapaaehtoiseksi?

Uusia ihania tuttavuuksia! Mahtava kokemus! Kurkkaus kulissien taakse!
Tässä kommentteja aiempien vuosien vapaaehtoisilta.

SM-viikkoa ei voisi järjestää ilman vapaaehtoisia. Talkooväkeä tarvitaan niin SM-kisojen järjestämiseen kuin SM-viikon yleisiin järjestelyihin. Lajien omat kilpailutekniset vapaaehtoiset rekrytoidaan lajiliittojen kautta. SM-viikon tapahtuma-avustajien tehtäviin kuuluu mm. infopistetyöskentely, urheilijoiden ja yleisön opastus, tapahtuma-alueiden rakentaminen ja purku sekä SM-viikon tiedotus ja viestintä.

Yhteistyökumppaniksi?

SM-viikko tarjoaa kumppaniyrityksille monikanavaista valtakunnallista ja paikallista näkyvyyttä sekä verkostoitumista maamme urheilutoimijoiden kanssa Suomen iloisimmassa ja monipuolisimmassa urheilutapahtumassa. Ota meihin yhteyttä niin mietitään yhdessä, kuinka sinun yrityksesi voisi olla mukana SM-viikolla!