Hyvä tietää

Tältä sivulta löydät tuhdin tietopaketin Salon SM-viikosta. Klikkaa otsikon vieressä olevaa rastia saadaksesi lisätietoja.

SM-viikon aikataulu löytyy täältä. Mahdolliset muutokset aikatauluun ilmoitetaan SM-viikon ja kyseisen lajin viestintäkanavissa.

Ekokompassi on tapahtumille soveltuva ympäristöjärjestelmä, ja sertifikaatti on osoitus siitä, että tapahtuma on sitoutunut hoitamaan ja kehittämään ympäristöasioitaan Ekokompassi-järjestelmän kriteerien mukaisesti. Tavoitteena on parantaa ympäristön tilaa sekä taata sekä SM-viikon osallistujille että tapahtumakävijöille mahdollisimman ympäristöystävälliset palvelut. Lisätietoja Ekokompassista löytyy osoitteesta ekokompassi.fi.

Tavoittelemme SM-viikolla Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifikaattia ja auditointi tehdään kesällä 2022 Salossa.

Yleisöä varten tapahtumapaikoilla on ensiapu (SPR Lohja). Ensiavun henkilöt partioivat kilpailualueilla, lisäksi suorituspaikoilla on myös ensiaputaitoisia järjestyksenvalvojia.

SM-viikon avauspäivä järjestetään torstaina 30.6. yhteistyössä Salon Iltatorin kanssa. Suositut kesätorstaiset Salon Iltatorit tuovat torille kotimaisia esiintyjiä, torimyyjiä, lettukahviloita, vanhan tavaran myyjiä sekä lasten ikioman kirpputorin.

Lisätietoa Iltatorista ja tulevat esiintyjät löytyvät osoitteesta saloniltatori.fi.

Urheilupuistossa sijaitsevalla ”Juoksusuoran tapahtuma-alueella” sijaitsee mm. SM-viikon lajien ja kumppaneiden sekä paikallisten yritysten esittely- ja myyntipisteitä, tapahtuman infoteltta sekä virallisten kisatuotteitten myynti, Maailman pienin tavaratalo, Salon kaupungin infopiste sekä kahvilatoimintaa.

Tapahtuma-alue on avoinna lauantaina 2.7. klo 9.30-18 ja sunnuntaina 9.30-17.
Katso tapahtuma-alueen kartta tästä (PDF).

Salohallissa, Salo Golfissa ja muualla Urheilupuiston alueella on useita pisteitä, joista yleisö voi ostaa lounasta/kahvia/jäätelöä. Myös juoksusuoran tapahtuma-alueelta löytyy kahvila, jäätelö- ja karkkikojut.

Myös esim. Kavilannummen moottoriurheilukeskuksesta, jousiammuntaseura Ascellan radalta Perniöstä sekä Halikon liikuntahallista on mahdollista ostaa kahvia/virvokkeita.

SM-viikko tuotetaan vastuullisesti ja ympäristöarvot huomioiden. Tapahtuma-alueilla on roskakorit roskia varten, joten käytäthän niitä.

SM-viikon virallinen kisatoimisto/infopiste (akkreditointi ja löytötavarat) sijaitsee Salohallissa ti 28.6.-pe 1.7.). Viikonlopun aikana palvelemme juoksusuoran infopisteessä.

Aukioloajat:
ti 28.6. – ke 29.6. sopimuksen mukaan
to 30.6. – pe 1.7. 10-16 
la 2.7. klo 9.30-18
3.7. klo 9.30-17

SM-viikon lajikokeiluita järjestetään seuraavasti:

to 30.6.
Salon torilla leuanvedon lajikokeilu klo 16-16.30.

la 2.7.
Juoksusuoran lajipisteillä pääsee tutustumaan ja kokeilemaan taekwondoa (10-18), biljardia (10-18), lacrossea 9.30-14.30 ja speedgolfia (10-18). Lisäksi moottoroidun varjoliidon lajipiste on avoinna 10-18.

Urheilutalolla on järjestetty mahdollisuus kokeilla ammuntaa klo 10-16.

su 3.7.
Juoksusuoran lajipisteillä pääsee tutustumaan ja kokeilemaan biljardia (10-17), jousiammuntaa (10-14) ja krikettiä (10-14).

SM-viikon avauspäivänä, torstaina 30.6., järjestetään Salon torin vieressä Hornin puistossa (pl. moottoroitu varjoliito) seuraavat lajinäytökset:

13 alkaen paikallinen biljardiseura esittelee lajia ja seuran toimintaa
14 alkaen jousiammunnan näytökset
14–18 käydään bridge-pelit
16-16.30 mahdollisuus kokeilla leuanvetoa torin lavalla
17.30 taekwondon vauhdikas näytös tekniikoista sisältää hyppypotkuja, itsepuolustustekniikoita ja murskauksia.
18 moottoroidun varjoliidon ylilento torin yli (säävaraus)
18.15 Frisbeenheiton Hole-in-one -näytöstapahtuma Uskelanjoen yli
18.45 Meet&greet -tilaisuus, jossa näytösheittäjät jakavat nimikirjoituksia

Lauantaina 2.7. järjestetään judon lajinäytös Salohallissa klo 12 alkaen.

Tällä sivustolla on esitelty kaikki SM-viikolla kilpailtavat lajit. Lajisivuilla on lyhyt info itse lajista sekä SM-viikon tärkeitä asioita (osallistujalistat, tuloslinkit jne.). Käytä infopaketti hyödyksesi!

Lajiesittelyihin pääset tästä.

Tapahtuma tuo muutamia poikkeuksia Salon liikennejärjestelyihin tapahtuma-ajalle:

TORSTAI 30.6.

Horninkatu suljetaan välillä Helsingintie – Torikatu poikkeuksellisesti jo klo 11.30 SM-viikon kisatapahtumien vuoksi. Muuten Salon torialueella on käytössä Iltatorin poikkeusjärjestelyt, joista voi lukea osoitteesta saloniltatori.fi/turvallisuus/.

Uskelanjoki on suljettu veneliikenteeltä melonnan SM-kisan vuoksi klo 15-18. Sulku koskee Sokerisilta – Citymarket -välistä aluetta. 

Uskelanjoen länsirannan kävelytie on suljettu klo 16-18 välillä Turuntie – Martinkatu melonnan SM-kilpailun televisiokuvausten vuoksi.

PERJANTAI 1.7.

Satamakadun toinen kaista on suljettu klo 8 – n. klo 11 moottoroidun varjoliidon televisiokuvausten vuoksi. 

Satamakadun ja Lintupolun risteyksen pysäköintialue on SM-viikon käytössä torstai-iltapäivästä perjantaihin klo 13 asti.

Satamakadun lumenkaatopaikka on suljettu ja varattu moottoroidun varjoliidon SM-kisojen käyttöön klo 7-12.

LAUANTAI 2.7. – SUNNUNTAI 3.7.

Urheilupuistossa perhepuiston ja nurmikentän välinen kävelytie on suljettu 2.7. klo 10 – 3.7. n.klo 16 välisen ajan turvallisuussyistä (kriketin SM-kisat). Liikenne ohjataan Perhepuiston Karjaskylänkadun puoleista kävelytietä pitkin.

Lisäksi tiedoksi seuraavaa:

Ultrajuoksun SM-kisa juostaan perjantaina 1.7. Salon urheilupuiston ympäristössä klo 9 -17. Tämä ei aiheuta muutoksia liikennejärjestelyihin, mutta alueella liikkuvien toivotaan huomioivan kisatapahtuman.

Urheilupuiston, golfkentän ja kansalaisopiston pysäköintialueet ja osa lukion pysäköintialueesta on varattu SM-viikon yleisön ja kilpailijoiden käyttöön tapahtuman ajaksi (30.6.-3.7.).

Löytötavaroita voi päivän aikana tiedustella SM-viikon/lajien henkilökunnalta. Löytötavarat toimitetaan kultakin suorituspaikalta Urheilupuistoon SM-viikon infopisteeseen, mistä kadonneita tavaroita voi tiedustella tapahtuman aikana tunnusmerkkejä vastaan. Kaikki noutamatta jääneet löytötavarat jätetään tapahtuman jälkeen säilytykseen Salohalliin.

Urheilupuisto: Pormestarinkadun, Tahkonkadun ja golfkentän sekä kansalaisopiston pysäköintialueet ja osa lukion pysäköintialueesta on varattu SM-viikon yleisön ja kilpailijoiden käyttöön tapahtuman ajaksi (30.6.-3.7.). Pysäköinti on maksutonta. Alueella on merkityt inva-paikat. Noudatathan liikenteenohjaajien ohjeita.

Muilla kilpailupaikoilla on merkityt pysäköintialueet, joilla pysäköinti on ilmaista. Pysäköithän ainoastaan merkityille pysäköintialueille ja noudata liikenteenohjaajien ohjeita.

Koska esim. Kavilannummella pysäköintitilaa on rajallisesti, suosittelemme käyttämään kimppakyytejä tai järjestettyjä yhteiskuljetuksia (Kavilannummelle ja Vuohensaareen). Lyhyet välimatkat suosittelemme kävelemään/pyöräilemään.

SM-viikko on urheilun monilajitapahtuma, jossa noin tuhat urheilijaa kilpailee neljän päivän aikana 28 lajin SM-mitaleista.

SM-viikko kuuluu Olympiakomitean tapahtumakirjoon. SM-viikkoa tehdään ja toteutetaan lajien ja lajiliittojen välisenä yhteistyönä. Tapahtuman toteutuksesta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta yhdessä Ylen ja Salon kaupungin kanssa.

Lue SM-viikon tarina täältä.

SM-viikkoa voi seurata sosiaalisessa mediassa FacebookissaTwitterissä, Instagramissa ja YouTubessa. Näissä välitetään yleisesti SM-viikon tunnelmia ja menoa eri suorituspaikoilla. Jaamme myös mielellämme urheilijoiden ja yleisön omia postauksia, joten käytäthän aihetunnisteita #SMviikko ja #SMviikko2022.

Lajien omat viestintäkanavat keskittyvät kilpailujen tulosviestintään.

Kaikkien aikojen suurin SM-viikko täyttää kesäisen Salon, ja tapahtuma käynnistyy mistäpä muualta kuin Salon torilta. SM-viikon keskuspaikkana toimii upea Urheilupuisto, ja kilpailutapahtumia nähdään näiden lisäksi kahdeksassa muussa paikassa ympäri Saloa.

Kaikki suorituspaikat on esitelty täällä.

Kukin kilpailutapahtuma vastaa itse omasta tulospalvelustaan. Mikäli kilpailujärjestäjä on ne ilmoittanut, linkit näihin löytyy lajiesittelysivuilta.

Järjestyksenvalvojia on läsnä kaikilla tapahtuma-alueilla. Voit olla heihin yhteydessä kaikissa ongelmatilanteissa.

Noudata järjestyksenvalvojien ohjeita, äläkä häiritse kilpailusuorituksia, muuta yleisöä tai tv-kuvauksia.

Huolehdithan tavaroistasi, älä jätä niitä vartioimatta. SM-viikko ei vastaa kadonneista tai anastetuista tavaroista.

Yle on vahvasti mukana SM-viikolla, ja kisatunnelmaan pääsee Yle Areenassa ja TV2-kanavalla torstaista sunnuntaihin. Lisäksi Ylen Urheilustudio on mukana SM-viikolla.

Lähetysaikataulut löytyvät täältä.

Kaikkiin SM-viikon kilpailutapahtumiin on vapaa pääsy!

SM-viikon vastuullisuustyö pohjautuu urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaan. SM-viikon omat vastuullisuus-, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoteot pohjautuvat lisäksi järjestäjätahojen sekä mukana olevien lajiliittojen ohjelmiin. Jokaisessa tapahtumassa otetaan huomioon myös isäntäkaupungin vastuullisuusperiaatteet.

SM-viikon vastuullisuusohjelma koostuu kolmesta osa-alueesta:
– Ympäristö ja ilmasto
– Yhdenvertaisuus, saavutettavuus ja tasa-arvo
– Sosiaalinen vastuu

Tutustu SM-viikon vastuullisuusohjelmaan täällä.

SM-viikon kumppani More On Oy on avannut SM-viikon verkkokaupan, josta löydät t-paitoja, huppareita, collegepaitoja ja muita SM-viikon tuotteilta.

Klikkaa itsesi ostoksille osoitteeseen https://shop.moreon.fi/SM-viikko tai tule shoppailemaan paikan päälle Saloon. Myyntipisteet löytyvät torstaina torilta ja lauantaina ja sunnuntaina juoksusuoran tapahtuma-alueelta.

Salon kaupungin järjestämät yhteiskuljetukset perjantaina 1.7. keskustasta kilpailupaikalle aikataulun mukaisesti klo 7.30-11.30 välisenä aikana ja klo 13.00-21.00 välisenä aikana:

Vuohensaareen (varjoliito) klo 7.30-11.30

  • Hansan tontti, ensimmäinen bussi lähtee klo 7.30 – Salon tori – Vuohensaari (lumenkaatopaikka, Satamakatu 49) – tori – Hansan tontti  
    • Puolen tunnin välein aina lähtö Hansan tontilta ja Vuohensaaren lumenkaatopaikalta. Vuohensaaren lumenkaatopaikalta viimeinen bussi lähtee klo 11.30 takaisin keskustaan.

Kavilannummelle (X-trial, motocross, pienoisautoilu) klo 13.00-21.00

  • Hansan tontti klo 13.00 (Mariankatu 16) – Salon tori – Perniöntie 13 (Urheilupuiston kohdalla bussipysäkki) – Kavilannummi (Kavilannummentie 150) – Perniöntie 13 – tori – Hansan tontti
    • Toinen bussi klo 13.30 Hansantontilta samalla reitillä. 
    • Puolen tunnin välein aina lähtö Hansan tontilta ja Kavilannummelta. Kavilannummelta viimeinen bussi lähtee klo 21.00 takaisin keskustaan.

Yhteystietomme löytyvät täältä.