Hyvä tietää

Tältä sivulta löydät tuhdin tietopaketin Salon SM-viikosta. Klikkaa otsikon vieressä olevaa rastia saadaksesi lisätietoja.

SM-viikon aikataulu löytyy tääl. Mahdolliset muutokset aikatauluun ilmoitetaan SM-viikon ja kyseisen lajin viestintäkanavissa.

Lahden satamassa järjestetään myös SM-viikon avajaiset torstaina 3.8. klo 16 alkaen. Avajaisissa ovat mukana mm. todellinen monilajiurheilija, johtaja Petri Keskitalo Olympiakomiteasta, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen ja frisbeegolfari Heidi Laine. Avajaiset toimivat myös lähtölaukauksena Olympiakomitean Liikkumisen kipinä -harrastuskampanjalle. Avajaisten päätteeksi lahtelaiset luovuttavat SM-viikon kisapaidan seuraavan SM-viikkokaupungin Jyväskylän edustajille.

Yleisöä varten tapahtumapaikoilla on ensiapu (SPR Lahti). Ensiavun henkilöt partioivat kilpailualueilla, lisäksi suorituspaikoilla on myös ensiaputaitoisia vapaaehtoistyöntekijöitä.

Lahden Satamassa on myös useita kahviloita ja ravintoloita auki omien aukioloaikojensa mukaan.

Urheilu- ja messukeskuksessa palvelevat Ravintola Koti ja Ravintola Voitto, joissa molemmissa sekä kahvila- että ravintolapalvelut.

Kisapuistossa ja Lahti Golfissa on kahvila-tai/ja ravintolapalvelut. Joutjärvellä ja Mukkulassa on kioski/kahvio.

SM-viikko tuotetaan vastuullisesti ja ympäristöarvot huomioiden. Tapahtuma-alueilla on roskakorit roskia varten, joten käytäthän niitä.

Lahti tarjoaa SM-viikon lajeille upeat puitteet, ja kilpailutapahtumia nähdään ympäri kaupunkia. Kaikki kilpailupaikat on esitelty täällä.

SM-viikon virallinen kisatoimisto/infopiste sijaitsee Lahden urheilukeskuksen pääkatsomorakennuksen 2. kerroksessa ti-ke 1.-2.8. Muina aikoina toimisto on avoinna satunnaisesti, sopimuksen mukaan.

Tapahtuman aikana palvelemme Lahden satamassa (to-pe 3.-4.8.) ja Messukeskuksen aulassa (la-su 5.-6.8.).

SM-viikon kisatoimisto/infopiste on auki seuraavasti:
ti 1.8. – ke 2.8. klo 12-18, Urheilukeskus, 2. krs kokoustila
to 3.8. – pe 4.8. klo 10-18, Lahden sataman tori
la 5.8. klo 9-20, Messukeskuksen aula
su 6.8. klo 10-19, Messukeskuksen aula

Vuosi 2023 on Lahden seudulla erityisesti urheilun suurtapahtumien vuosi, ja SM-viikko on osa tätä vuotta.  Vuosi käynnistyi perinteikkäiden Salpausselän Kisojen 100-vuotisjuhlinnalla ja kesän aikana kansallisia ja kansainvälisiä urheilutapahtumia on järjestetty ja tullaan järjestämään mm. triathlonissa, pyöräilyssä ja yleisurheilussa.

Lue lisää  Lahden kaupungin ja Visit Lahden nettisivuilta.

SM-viikon ohjattuja lajikokeiluita järjestetään seuraavasti:

Perjantai 4.8.

  • X-trial järjestää satamassa sähkömopokokeilua, trial-polkypöräkokeilua sekä taitoajokokeilua klo 12-18 välisenä aikana.
  • Satamassa on myös kriketin lajiesittelyä sekä Pikku Vesijärven alueella lacrossen “show”-tyyppisiä näytösotteluita.
  • Urheilukeskuksella on luvassa koko päivän kestävää oheisohjemaa salibandyn parissa, kun Junior Pelicans ja LASB järjestävät mm. lajikokeilua, laukaisututkaa, säbäfortunaa sekä ystävyysotteluita suomalaisten kuntien välillä.

Lauantai 5.8.

  • Lauantaina salibandy jatkaa oheisohjelmiaan Urheilukeskuksella.
  • Tankotanssi järjestää lajikokeilua ja -esittelyä Urheilu- ja Messukeskuksen pääovien yhteydessä olevassa  aulatilassa klo 17-20.

Sunnuntai 6.8. 

  • Pyöräsuunnistus tekee maastoon pienen suunnistusradan, jota jokainen voi kokeilla joko yksin tai avustajan kanssa. (Suositellaan omia varusteita, pyörä ja kypärä) Ohjelmaa klo 10-15.

Ja mikäli kiinnostavaa lajia ei löydy listasta, vetäise kisapaikalla asiantuntijoita hihasta, he varmasti mielellään kertovat ja opastavat lajin saloihin.

Tällä sivustolla on esitelty kaikki SM-viikolla kilpailtavat lajit. Lajisivuilla on lyhyt info itse lajista sekä SM-viikon tärkeitä asioita (osallistujalistat, tuloslinkit jne.). Käytä infopaketti hyödyksesi!

Lajiesittelyihin pääset tästä.

Lahden SM-viikolla kilpailupaikkoja on ympäri Lahtea ja tapahtuma tuo seuraavia poikkeuksia liikenne- ym. järjestelyihin. Ajantasaisen tiedon löydät täältä.

Löytötavaroita voi päivän aikana tiedustella SM-viikon/lajien henkilökunnalta. Löytötavarat toimitetaan kultakin suorituspaikalta SM-viikon infopisteeseen, mistä kadonneita tavaroita voi tiedustella tapahtuman aikana tunnusmerkkejä vastaan. Kaikki noutamatta jääneet löytötavarat jätetään tapahtuman jälkeen säilytykseen Urheilukeskukseen.

Keskiviikko 2.8.
10.00-14.00 SM-viikon etkot Kuukausimarkkinoilla Lahen torilla
Vauhtia Lahden SM-viikkoon otetaan jo keskiviikkona 2.8. kun Lahden kaupungin tapahtumapalvelut, Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu sekä SM-viikko esittäytyvät Lahden torilla järjestettävillä kuukausimarkkinoilla. Paikalla on SM-viikon lajeja ja paikallisia seuroja kertomassa toiminnastaan ja esittelemässä lajeja. Tapahtuma- ja promopisteillä mukana mm. judo, lacrosse, x-trial, mölkky ja pétanque sekä PHLUn järjestämä temppurata. Toimintaa klo 10-14, säävaraus.

Torstai 3.8.
15.00 Mölkyn haasteottelu Satamassa kaupunginjohtaja Pekka Timosen johdolla
16.00 SM-viikon avajaiset Sataman lavalla
Lahden satamassa järjestetään myös SM-viikon avajaiset torstaina 3.8. klo 16 alkaen. Avajaisissa ovat mukana mm. todellinen monilajiurheilija, johtaja Petri Keskitalo Olympiakomiteasta, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen ja frisbeegolfari Heidi Laine. Avajaiset toimivat myös lähtölaukauksena Olympiakomitean Liikkumisen kipinä -harrastuskampanjalle. Avajaisten päätteeksi lahtelaiset luovuttavat SM-viikon kisapaidan seuraavan SM-viikkokaupungin Jyväskylän edustajille.
19.00 Pétanquen ystävyysottelu miesten maajoukkueen vs. Lahden All Stars
Ystävyysottelussa syksyllä käytäviin Ranskan Albertvilleen EM-kilpailuihin valmistautuva maajoukkue kohtaa Lahti All Stars -joukkueen, jossa pelaa useita arvokisaedustajia ja SM-mitaleja saavuttaneita pelaajia.

Perjantai 4.8.
17:00 Speedgolfin VIP-sprint
Ennen speedgolfin Sprint SM-kisaa pelataan Lahden Golfissa VIP-sprint, jossa mukana mm. Mikko Ilonen, Jari Mantila, Tommi Niemelä ja Janne Ukonmaanaho.

Torstai 3.8.- sunnuntai 6.8.

19.00-20.00 Frisbeegolfin Meet & greet -tapahtuma jokaisen pelipäivän päätteeksi Mukkulan tapahtumatorilla

Suosittelemme käyttämään keskustan parkkihalleja ja liikkumaan niistä kävellen, pyöräillen tai käyttämällä julkista liikennettä.

Sataman asfaltoitua parkkialuetta ja Joutjärven rannan parkkialuetta lukuun ottamatta yleiset parkkialueet ovat pääsääntöisesti normaalisti käytössä. Joutjärvellä yleisö ohjataan pysäköimään Möysän koulun hiekkakentälle ja Mukkulassa Mukkulan koulun hiekkakentälle sekä Iskun parkkialueelle. Messukeskuksen parkkialueesta osa on rajattu salibandyn käyttöön.

SM-viikko on urheilun monilajitapahtuma, jossa noin tuhat urheilijaa kilpailee neljän päivän aikana 23 lajin SM-mitaleista.

SM-viikko kuuluu Olympiakomitean tapahtumakirjoon. SM-viikkoa tehdään ja toteutetaan lajiliittojen ja paikallisten seurojen välisenä yhteistyönä. Tapahtuman toteutuksesta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta yhdessä Ylen ja Lahden kaupungin kanssa.

Lue SM-viikon tarina täältä.

Vauhtia Lahden SM-viikkoon otetaan jo keskiviikkona 2.8. kun Lahden kaupungin tapahtumapalvelut, Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu sekä SM-viikko esittäytyvät Lahden torilla järjestettävillä kuukausimarkkinoilla. Paikalla on SM-viikon lajeja ja paikallisia seuroja kertomassa toiminnastaan ja esittelemässä lajeja. Tapahtuma- ja promopisteillä mukana mm. judo, lacrosse, x-trial, mölkky ja pétanque sekä PHLUn järjestämä temppurata. Toimintaa klo 10-14, säävaraus.

SM-viikkoa voi seurata sosiaalisessa mediassa FacebookissaTwitterissä, Instagramissa ja YouTubessa. Näissä välitetään yleisesti SM-viikon tunnelmia ja menoa eri suorituspaikoilla. Jaamme myös mielellämme urheilijoiden ja yleisön omia postauksia, joten käytäthän aihetunnisteita #SMviikko ja #SMviikko23.

Lajien omat viestintäkanavat keskittyvät kilpailujen tulosviestintään.

Kukin kilpailutapahtuma vastaa itse omasta tulospalvelustaan. Mikäli kilpailujärjestäjä on ne ilmoittanut, linkit näihin löytyy lajiesittelysivuilta sekä etusivulla julkaistavasta tulokset-osiosta.

Järjestyksenvalvojia on läsnä kaikilla tapahtuma-alueilla. Voit olla heihin yhteydessä kaikissa ongelmatilanteissa.

Noudata järjestyksenvalvojien ohjeita, äläkä häiritse kilpailusuorituksia, muuta yleisöä tai tv-kuvauksia.

Huolehdithan tavaroistasi, älä jätä niitä vartioimatta. SM-viikko ei vastaa kadonneista tai anastetuista tavaroista.

Yle on vahvasti mukana SM-viikolla, ja kisatunnelmaan pääsee Yle Areenassa ja TV2-kanavalla torstaista sunnuntaihin.

Lähetysaikataulut löytyvät täältä.

Kaikkiin SM-viikon kilpailutapahtumiin on vapaa pääsy!

SM-viikon vastuullisuustyö pohjautuu urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaan. SM-viikon omat vastuullisuus-, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoteot pohjautuvat lisäksi järjestäjätahojen sekä mukana olevien lajiliittojen ohjelmiin. Jokaisessa tapahtumassa otetaan huomioon myös isäntäkaupungin vastuullisuusperiaatteet.

SM-viikon vastuullisuusohjelma koostuu kolmesta osa-alueesta:
– Ympäristö ja ilmasto
– Yhdenvertaisuus, saavutettavuus ja tasa-arvo
– Sosiaalinen vastuu

SM-viikolle myönnettiin Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifikaatti Salossa tehdyn auditoinnin jälkeen elokuussa 2022.

Saavutettavuus on tämän vuoden SM-viikon vastuullisuusteema. Se tarkoittaa mm.
🌱 Kaikki SM-viikon tapahtumat ovat pääsymaksuttomia ja siten kaikkien saavutettavissa
🌱 SM-viikon kisatapahtumiin on helppo tulla ja tapahtumia on ympäri Lahtea
🌱 Kilpailupaikkojen väliset etäisyydet ovat suhteellisen lyhyitä, joten siirtyminen on helppoa
tehdä kävellen, pyöräillen tai käyttäen joukkoliikennettä
🌱 Digitaalinen saavutettavuus: Ylen kautta voi kisatapahtumia seurata vapailta kanavilta

Tutustu SM-viikon vastuullisuusohjelmaan täällä.

Yhteystietomme löytyvät täältä.