Ajankohtaista

Arkiliikunnan SM-kisat mukana SM-viikolla

Arkiliikunta on laji, jossa jokainen osallistuja on voittaja. Sitä voi harrastaa kuka vain, missä vain ja milloin vain. Arkiliikunnasta on hyvä aloittaa, oli oma kunto millainen tahansa.

Arkiliikunta on nimensä mukaisesti arjen aktiivista toimimista eli esim. erilaisten asiointimatkojen, kuten kauppa-, kirjasto tai virastokäyntien hoitamista kävellen tai pyöräilemällä. Arkiliikuntaa voi harrastaa kävelemällä portaissa ja liukuportaissa, touhuamalla lasten kanssa ulkona, tekemällä puutarha- tai lumitöitä vuodenajan mukaan. Joskus arkiliikunta voi olla ihan vain istumisen katkaisemista niin, että aika ajoin nousee ylös seisomaan.

Tänä vuonna Arkiliikunnan SM-kisoja juhlitaan ”Suomi liikkuu 100 lasissa!” –hankkeen merkeissä. Hanke on hyväksytty Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. Arkiliikunnan SM-kisojen järjestäjänä toimivan Hengitysliiton liikuntatoiminta täyttää myös pyöreät 30 vuotta, vuoden teemalajina on keppijumppa.

SM–viikon yhteydessä järjestettävässä Generations Games -tapahtumassa tehdään lajia tutuksi leikkimielisellä ostoskassipujottelulla . Parhaat pujottelijat palkitaan heijastavilla Arkiliikunnan SM-kisamitaleilla. Lisäksi jokainen osallistuja osallistuu Suomi liikkuu 100 lasissa! -jumppakeppien arvontaan.

Lisätietoa www.hengitysliitto.fi.