Ajankohtaista

Drifting täytti katsomot – Ratinanniemen tunnelma ja järjestelyt keräsivät kiitosta

SM-viikon toisena päivänä riitti kuhinaa ympäri Tamperetta.

Drifting keräsi  reilusti yli tuhatpäisen yleisön aurinkoiselle Messukeskukselle. Vielä viime hetkillä muuttunut rata sai kiitosta niin kilpailijoilta kuin katsojiltakin, ja perjantai-illan auringonpaisteessa kuskit antoivat yleisölleen moottoriurheilushow’ta koko rahan edestä. Kisan voittoon ajoi FPDA:ta edustava Juha Pöytälaakso, toiseksi sijoittui Niko Määttälä ja kolmanneksi Petri Vinkka.

– Voitosta jää aina hyvä fiilis. Saatiin loistava vääntö Nikon (Määttälä) kanssa loppuhuipennukseksi. Päivän suoritus oli kokonaisuudessaan lähellä täydellisyyttä, vaikka lajittelun toisessa vedossa saattoi olla jo hieman yliyrittämistä.

Ratinanniemellä miesten maantiepyöräilyn kortteliajon kultaa pokkasi Tammerkosken läheisyydessä poljetussa kisassa täysin ylivoimaisella näytöksellä TWD Länkenin Jaakko Hänninen. Ranskassa asuva suomalaisurheilija polki mestaruuteen kevään vahvan harjoittelun ansiosta.

– Ranskassa on tullut kovuutta. Kuskien keskitaso on kovempi, kunto on noussut, tuore Suomen mestari luetteli syitä mestaruuteen.

Roope Nurmi otti SM-hopeaa ja Joni Kanerva pronssia.

Naisten kortteliajon Suomen mestaruuden puolestaan vei Team Velo Cyclingin Pia Pensaari, joka löi Rosa Törmäsen sekunnin ja Heidi Ongerin kolmen sekunnin erolla. Mestaruus tuli hyvän, reippaan urakan päätteeksi.

– Urakka sujui vauhdikkaasti. Oli tosi siistiä ajaa kotikaupungissa, joka paikassa kuului kannustushuutoja. Hyvää, reipasta vauhtia pidettiin. Rata oli tosi erilainen hyvällä tavalla, kortteliradaksi tosi mielenkiintoinen.

Pia Pensaari jakoi kiitosta tapahtuman järjestäjille ja ilmapiirille. Tuore kultamitalisti painottaa myös, että tapahtuma toimii oivana näkyvyyskeinona juurikin pienemmille lajeille.

– Tuossa on biketrial ja tässä kortteliajo, jäätelöä ja makkaraa myydään ja perjantai-ilta. Kyllä näkyvyyden kannalta ihan mielettömän hieno juttu. Iso kiitos järjestäjille, tämä vaatii panostusta. Oli tosi hienosti tehty. Tiedän, että iso taustatyö on tehty eikä millään iltapäiväjärjestelyillä hoidettu, SM-kultaa polkenut urheilija kiitteli.

Tampereen trialpyöräilijät huudattivat kotiyleisöä, Turun juhlaa triathlonissa

Trialpyöräilyn Suomen mestariksi taiteili semifinaalissa kakkoseksi sijoittunut Aleksi Sulkanen. Välierän ykkönen Antti Jukarainen nappasi hopeaa, pronssisen mitalin otti Ilkka Nikunen. Koko kolmikko edustaa Tampereen Pyörä-Poikia.

– Oikeastaan pitää pitää hermot kasassa, se on minun perusajotyyliä. Tosi hyvä juttu, että saatiin uutta yleisöä, harrastajia tarvitaan tähän pieneen lajiin, Sulkanen iloitsi panoksestaan ja tapahtuman annista.Triathlonin supersprinttijoukkueviestin historian ensimmäiset Suomen mestaruudet ottivat sekä miehissä että naisissa Turun Urheiluliiton ykkösjoukkueet, sekasarjassa korkeimmalle korokkeelle kipusi TriathlonSuomi.

Miehissä viidenneksi sijoittuneen TriathlonTeam 226:n ykkösjoukkuetta edusti maastohiihtomaajoukkueen tähti Matias Strandvall.
– Hyvää kuuluu, kiitos kysymästä. Aikamoisen harjoitusväsynyt olen, ehkä tuli alkukesästä tulitettua vähän kaikkea liikaa, niin on yksinkertaisesti väsynyt ja alipalautunut. Pitää ollakin toisaalta väsynyt, että voi kehittyä, huippusprintteri muotoili kuulumisiaan.