Ajankohtaista

Driftingissä yllättävä voittajaratkaisu – Heurekalla pyöräilyn teemapäivä

SM-viikon toinen kilpailupäivä käytiin vaihtelevissa keliolosuhteissa. SM-taistojen lisäksi päivän teemana oli lajikokeilut.

Malmin lentokentälle rakennettu Suomen nopein katurata toimi toista kertaa SM-viikolla mukana olevan driftingin näyttämönä. Vaihtelevissa sääolosuhteissa läpiviedyn kilpailun voitto tuli tiukkaakin tiukemmin, sillä voittaja ratkaistiin vasta tuomariston äänestyksen jälkeen. Viimeisen pariajofinaalin toisella ajokierroksella Juha Pöytälaakso osui Lauri Heinosen autoon ja molemmat lopettivat ajamisen kesken. Lopulta tuomariston päätöksellä Pöytälaakson ajosuoritukset katsottiin paremmiksi. Kilpailun kolmanneksi ajoi Mika Keski-Korpi.

– Tiedossa oli, että finaali tulee olemaan raju. Tämä on sillä tavalla raakaa peliä, että pienenkin virheen vuoksi voi joutua lähtemään aikaisin kotiin. Finaalissa ihmettelin, kun Laurin (Heinonen) vauhti hidastui yllättäen ja sitten osuin perään. Nyt tuntuu hyvältä, tänään tämä meni niin kuin pitikin, totesi viimevuotisen SM-viikon voiton uusinut Pöytälaakso kilpailun jälkeen.

Heurekan ympäristössä ajettiin kortteliajon ja trialpyöräilyn Suomen mestaruuksista. Jo ennakkoon tiedettiin, että rata tulee olemaan vaativa ja kapea. Naisten kisassa ennakkosuosikit pitivät pintansa: SM-kulta ripustettiin Eeva Sarlinin kaulaan, viime vuoden mestari Pia Pensaari sijoittui toiseksi ja Viivi Puskala kolmanneksi.

– Mä rakastan tällaista reittiä. Oli hiekkatietä, kovia kulmia ja kortteliajolle epätyypillisesti vedettiin ylös ja alas. Ja oli myös tunneleita. Siinä sai olla tarkkana ettei mennyt kulmat pitkäksi, kertoi silminnähden onnellinen voittaja maalihaastattelussa.

Dramaattisen miesten korttelipyöräilykisan voittoon ajoi Juho Kangaskokko, Joni Kanerva ajoi toiseksi ja Joonas Henttala kolmanneksi.

Pääosin aurinkoisessa säässä käydyn trialpyöräilyn SM-kilpailun ehdoton ennakkosuosikki oli hallitseva mestari Aleksi Sulkanen. Sulkanen lunasti lupaukset ja nuoren tamperelaisen nimiin kirjattiin peräti seitsemäs lajin suomenmestaruus.

– Oli vähän vaikeutta semifinaalissa, ja sen takia lähdin toisena finaaliin. Finaalin alussa oli vähän kankeutta, mutta kyllä siitä sitten päästiin, kertoi Sulkanen kisan jälkeen.

SM-hopealle taituroi Antti Jukarainen ja pronssimitali pujotettiin Antti Rekilän kaulaan.

Päivän aikana järjestetyt lajikokeilut Heurekalla ja Myyrmäen urheilupuistossa keräsivät innokkaat ja uteliaat kokeilemaan SM-viikon lajeja ammattilaisten opastuksella. Heurekalla järjestetty pyöräilyn teemapäivä kiinnosti erityisesti perheen pienimpiä ja erilaisissa pyöräkokeiluissa nähtiinkin innokkaita ja iloisia kokeilijoita runsaasti.