Ajankohtaista

Kiitos Vantaa!

”Vantaa on nyt tehtävänsä tehnyt. Toivottavasti tapahtuma sai meiltä hyvät eväät jatkaa kasvua ja kehittymistä kansalliseksi urheilun ja liikunnan kaiken kansan karnevaaliksi!” – Veli-Matti Kallislahti, Vantaan kaupungin liikuntajohtaja

SM-viikko on kuulunut kaksi vuotta Vantaan kesän tapahtumakalenteriin. Tänä aikana tapahtuma on kehittynyt ja vakiinnuttanut asemansa osana suomalaista urheilutapahtumatarjontaa. SM-viikko järjestetään aina vahvassa yhteistyössä isäntäkaupungin kanssa.

– SM-viikko vaatii kaikilta tekijöiltään, myös isäntäkaupungilta, rohkeutta, luovuutta ja hyvää asennetta. Vantaalta on näinä vuosina löytynyt näistä jokaista, kiittelee SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen.

– Erityiskiitos liikuntapalvelujen työntekijöille, jotka ovat auttaneet jokaisessa haasteessa ja mahdollistaneet SM-viikon onnistumisen erinomaisella yhteistyöllä. On ollut todella mukavaa tehdä SM-viikkoa Vantaalla!

Ja Vantaalta onkin löytynyt hyvää asennetta yllin kyllin! Hyvänä esimerkkinä toimii keväällä 2017 Tikkurilan Urheilupuiston yhteyteen rakennettu kriketin kilpatason harrastamisen mahdollistama lyöntialusta.

– Paikan rakentaminen lähti liikkeelle marraskuussa 2016 samalla, kun tieto vahvistui, että SM-viikko järjestetään seuraavina vuosina Vantaalla, muistelee Suomen krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage hankkeen alkua.

Pelipaikka joutui heti koetukselle SM-viikolla 2017 ja paikka on sittemmin jäänyt krikettiharrastajien käyttöön toistaiseksi.

– Mahtavaa, että Vantaalle saatiin uusia suorituspaikkoja SM-viikon avulla, iloitsee Iiskola-Kesonen.

Kahden Vantaan vuoden jälkeen SM-viikko jatkaa eteenpäin. Tapahtuma järjestetään seuraavaksi talvella 2020 Joensuussa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä kahden vuoden yhteistyöhön. Vantaa on ollut SM-viikon lajeille hyvä paikka kasvaa, kehittyä ja löytää uusia harrastajia. SM-viikko on tuonut myös paljon uusia lajeja vantaalaisten tietoisuuteen ja sen myötä uusia mahdollisuuksia hakeutua liikunnan pariin, Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti kiittelee ja jatkaa:

– Toivomme tapahtumalle parasta mahdollista jatkoa Joensuussa ja Salossa. Olemme tarvittaessa tukemassa ja auttamassa uusia isäntäkaupunkeja näiden niin tarvitessa.

SM-viikko 2020 järjestetään 30.1.-2.2. Joensuussa
SM-viikko 2021 järjestetään 1.-4.7. Salossa