Ajankohtaista

Lajihaku kesän 2025 SM-viikolle on avattu

SM-viikko on Olympiakomitean omistama jokavuotinen monilajitapahtuma, joka kokoaa yhteen monipuolisen kattauksen Suomen mestaruuksista kisaavia urheilulajeja. Vuodesta 2019 lähtien tapahtuman operatiivisesta toteuttamisesta on vastannut KOKO Tapahtuma Osuuskunta.

SM-viikko esittelee urheilua rakastavalle suomalaiselle yleisölle tuttuja ja myös ehkä hieman tuntemattomampia lajeja. Tapahtuma on järjestetty kahdeksan kertaa ja mukana on ollut huikeat 85 lajia aina rantavesipallosta taitolentoon ja kädenväännöstä jääraveihin.

SM-viikko tuo mukana oleville lajeille suurkilpailun tunnelmaa ja kovan tason sporttia aikuisten SM-sarjoissa. SM-viikko on iloa, yhteisöllisyyttä, ystäviä ja yhdessä tekemistä muiden lajien ja sidosryhmien kanssa. Urheilijoille SM-viikko tuo uudenlaisen kilpailuympäristön ja erityisen tunnelman. Katsojille SM-viikko esittelee uusia lajeja ja kokemuksia.

Urheiluelämysten lisäksi SM-viikko on myös alusta lajikokeiluille ja –esittelyille, vaikuttamiselle ja elämyksellisyydelle. SM-viikko pyrkiikin yhdessä isäntäkaupungin kanssa rakentamaan kiinnostavan oheisohjelmatarjonnan kisatapahtumien yhteyteen. Mukana olevat lajiliitot järjestävät oman lajinsa SM-kilpailun ja järjestelyissä on mukana aina myös paikkakunnan seuroja ja lajiaktiiveja.

Yle välittää SM-viikon kilpailutapahtumia suorina ja jälkilähetyksinä kanavissaan. Yle Urheilu onkin panostanut tapahtumaan vahvasti ja suomalaista urheilun monimuotoisuutta on nähty Ylen kanavissa satoja tunteja. Maaliskuisen SM-viikon TV2-kanavan ja Areenan lähetysten yhteenlaskettu kokonaistavoittavuus oli lähes 1,6 miljoonaa katsojaa!

SM-viikon suunnittelu ja toteutus tapahtuu aina tiiviissä yhteistyössä tapahtuman isäntäkaupungin kanssa. Seuraava SM-viikko järjestetään Espoossa elokuussa 2025.

Lisää näkyvyyttä, harrastajia ja tunnettuutta? Kyllä kiitos!

Lajihaku Espoon kesätapahtumaan on nyt avattu. Espoon SM-viikon keskuspaikkana toimii monipuolinen Leppävaaran Urheilupuisto ja tapahtumapäivät ovat 14.-17.8.2025.

Lajihaku on mahdollinen kahtena eri ajanjaksona. Nyt avattu ensimmäinen, ja halvempi, hakujakso on avoinna 15.6.2024 asti. Toinen hakujakso alkaa 15.8.2024 ja päättyy syyskuun lopussa.

Lisätietoja Espoon lajihakuun liittyen saat tästä (PDF) ja ilmoittautumislomake löytyy täältä. Yleisinfoa SM-viikosta löydät tältä sivustolta sekä täältä (PDF).

Lisätietoja SM-viikosta antaa myös vastaava tuottaja Päivi Harri, paivi.harri@kokotapahtuma.fi,
045 264 2263

Otsikkokuva: Olli Aalto / Vastavalo.net