Ajankohtaista

Lauantaina kilpailtiin maalla, vedessä ja ilmassa – ”Yhteenkuuluvuuden tunne tällaisessa tapahtumassa on aivan ensi luokkaa jopa lajien välillä”

Upeassa auringonpaisteessa kisattu BMX big air hullaannutti runsaslukuisen yleisön Tikkurilan keskustassa.

Lauantaina kilpailtiin jälleen ympäri Vantaata. Tikkurilan keskustaan torille oli päivän ajaksi rakennettu suuri ramppi ja kaksi hyppyriä, jotka odottivat kylmäpäisiä BMX Big Air -kilpailijoita. Tässä taiturimaisessa pyörälajissa finaali käytiin lauantaina kuuden kilpailijan voimin ja voittoon ajoi maailmallakin mainetta niittänyt nuori Antti Rissanen.

– En osannut ottaa paineita. Aamulla ajo ei oikein kulkenut ja olin siinä vähän jäissä. Ennen finaalia lämmittelyssä heitin vähän puita pesään ja onneksi kilpailussa irtosi hommat hyvin, kommentoi hyväntuulinen Rissanen.

– Jäi sieltä vielä pikkujuttuja uupumaan, naurahti runsaslukuisen yleisön edessä temppuja tyylitellyt kuopiolainen.

Vaikka kyseessä oli SM-kilpailu, oli tunnelma kilpailijoiden kesken välitön ja rento. Kilpailijat halasivat ja tsemppasivat toisiaan jo ennen finaalia, sekä uskalsivat haastaa toisiaan entistäkin upeampiin temppuihin.

– Kyllähän tämä on enemmän itsensä voittamista kuin muiden voittamista. Omien rajojen rikkomista ja vähän hulluakin. Todella hauska päivä ja yleisö löysi paikalle. Oli mageeta nähdä muita tämän skenen äijiä, innostuu Rissanen.

– SM-viikko on iso juttu jo pelkästään tv-näkyvyyden vuoksi. Hienoa, että nämä upeat lajit tulevat hyvin esille. Yhteenkuuluvuuden tunne tällaisessa tapahtumassa on aivan ensi luokkaa jopa lajien välillä, Rissanen kiittelee.

Vauhdikasta tunnelmaa ja hurjaa kannustusta nähtiin myös Tikkurilan urheilutalolla, kun Roller Derbyn Suomen Cupin mestaruuskamppailu käynnistyi päivällä. Vaikuuttavaa yhteishenkeä tihkuvan lajin finaalissa kohtasivat Oulu Roller Derby ja Helsinki Roller Derby. Yleisöystävällisen, mutta strategisen lajin nimiinsä vei selvästi nimiinsä oululaiset pistein 188 – 108.

– Kyllä me luotettiin siihen, että se meille tulee. Tämä oli meidän vuosi, innostuu Oulua edustava ryhmänsä kapteeni Malla ”Patepop” Ylitalo.

Roller Derbyn päivän haasteena oli kilpailupaikan vaihtuminen aamulla, mutta mestarijoukkue otti sen ammattilaisten elkein.

– Me ollaan aika joustavia ja ei se meitä ainakaan haitannut. Saatiinpahan olla enemmän yhdessä ja rakentaa yhteishenkeä.

– Finaali oli meidän – me oltiin nopeita ja pystyttiin paikkaamaan virheet. Luotettiin omaan hommaan, oltiin fiksumpia ja vahvempia, iloitsi Ylitalo.

– Onhan tämä hienoa pelata mestaruudesta juuri tällä SM-viikolla. Hieno konsepti ja mahtavaa, että nämä pienetkin lajit pääsevät esille.

Rantapelastuksen SM-kisat pidettiin puolestaan upeassa säässä Kuusijärvellä. Lajeja oli yhteensä neljä, joista Rescue Tube Rescue ja Board Rescue ovat joukkuelajeja ja Beach Flags ja Board Race yksilölajeja. Tulokset löytyvät täältä: http://www.suh.fi/files/2250/Rantapelastuksen_SM-kilpailut_Kuusijarvi_2018_TULOKSET.pdf

Energia Areenassa käytiin taekwondon liikkeiden ja ottelusarjojen SM-kisat. Lisäksi kahvakuulassa selvitettiin puolimaratonin suomenmestarit vuosimallia 2018.

Tapahtumantäyteisessä ohjelmassa oli tarjolla kaikelle kansalle myös paljon muuta katsottavaa: bridgeä, krikettiä, kanoottipooloa, rantavesipalloa, jousiammuntaa, ultimatea ja maahockeytä. Kaikkien näiden lajien mestaruuskamppailut jatkuvat SM-viikon päätöspäivänä sunnuntaina.