Ajankohtaista

Olympiapäivä tarjoaa tekemistä koko perheelle

Olympiapäivänä 20.7. sytytetään liikkumisen kipinää!

Keskiviikkona 20.7. järjestettävä Olympiapäivä on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, joka antaa yleisölle mahdollisuuden löytää kipinän uuteen liikuntaharrastukseen! Olympiapäivänä Helsingin Olympiastadionin ulko- ja sisäpuoli täyttyvät yli 20 lajikokeilupisteistä, joissa pääsee testaamaan eri lajeja. Lajipisteitä löytyy laidasta laitaan: kokeile frisbeegolfia, testaa keilaustaitojasi tai tutustu keppihevosrataan. Lajipisteet ovat avoinna päivän aikana klo 10–17.

Lajipisteiden lisäksi Olympiastadionilla voi tavata myös entisiä ja nykyisiä huippu-urheilijoita. Päivässä mukana ovat olympiavoittaja Sami Jauhojärvi, Susijengin Sasu Salin sekä soudun olympiamitalistit Sanna Sten ja Minna Nieminen.

Lajipisteiden ohella myös paljon muuta tekemistä!

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto kutsuu Olympiapäivän tapahtumavieraat maksutta näyttelyihinsä, jotka esittelevät muun muassa Helsingin kisoja laajasti ja monipuolisesti. Tarjolla on myös koko perheen soihtutyöpaja klo 10–17 ja Helsingin olympiakesä 1952 valokuvina -esitys. Lisäksi Olympiapäivään osallistuneet pääsevät ilmaiseksi Uimastadionille.

Olympiapäivä juhlistaa Helsingin vuoden 1952 olympialaisia ja siivittää historiallisen Olympiastadionin menneestä nykypäivään.

Olympiapäivän järjestelyistä vastaa Suomen Olympiakomitea. Kutsumme erityisellä lämmöllä kaikki vuoden 1952 kisoihin osallistuneet vapaaehtoistyöntekijät mukaan muistelemaan 70 vuoden takaisia kisakokemuksia ja nauttimaan olympiapäivän tunnelmasta uudistetulla Olympiastadionilla!

Mitä: Olympiapäivä-tapahtuma
Missä: Helsingin Olympiastadion, Paavo Nurmentie 1
Milloin: 20.7. klo 10–17
Lisätietoja:olympiapäivä.fi

Alkuperäinen teksti: Suomen Olympiakomitea