Ajankohtaista

Olympiapäivä valtaa Helsingin Olympiastadionin 16.9. 

Suomen Olympiakomitea järjestää Olympiapäivän Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 16. syyskuuta klo 10–17. Olympiapäivä on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, joka tarjoaa yleisölle mahdollisuuden löytää kipinän uuteen liikuntaharrastukseen.  

Mitä: Olympiapäivä-tapahtuma 
Missä: Helsingin Olympiastadion, Paavo Nurmentie 1 
Milloin: 16.9. klo 10–17 

Olympiapäivänä Stadionin ympäristö täyttyy 30 lajipisteestä, joissa eri urheilulajien osaajat opastavat kokeilemaan lajeja. Olympiastadionin aukiolla pääportin edustalla on Street-alue, jossa voi kokeilla tuoreita olympialajeja, esimerkiksi katukorista. Street-alueella pääsee myös testaamaan jääkiekkoa, kaukalopalloa, hiihtoa, pyöräilyä, tennistä, salibandya ja temppuilemaan pallon kanssa katufutiksen hengessä. 

Olympiastadionin sisäpuolen Sport-alueella voi kokeilla ja seurata muun muassa yleisurheilua, uintilajeja, sulkapalloa, dartsia, SkidiNet-pallopelejä, cheerleadingiä, taitoluistelua, pesäpalloa, golfia, jousiammuntaa, rugbya, ampumaurheilua, suunnistusta, painonnostoa, taekwondoa, judoa, hokurotyu-jujutsua, karatea, nyrkkeilyä ja tankotanssia.  Sport-alueella nähdään myös Pariisin 2024 kesäolympialaisissa debytoivan tanssilajin, breakingin, taidonnäyte.  

Olympiapäivä yhdistää historiaa ja nykypäivää 

Lajipisteiden lisäksi Olympiastadionin miljöössä voi heittäytyä suomalaisen olympiahistorian vietäväksi. Upea, huippumoderni Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto kutsuu Olympiapäivän tapahtumavieraat maksutta näyttelyihinsä. Interaktiivisen älyseinän avulla voi tutustua esimerkiksi olympialaiset kokeneiden henkilöiden tarinoihin ja näyttäviin 3D-esineisiin.  

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan liikkumisen riemusta Olympiastadionille! 

Lue lisää: Olympiapäivä.fi