Ajankohtaista

SM-viikko huipentui joukkuefinaaleihin – ”Kelit suosivat ja järjestelyt olivat erinomaiset!”

SM-viikko huipentui sunnuntaina joukkuelajien finaaleihin. Kuusijärvellä pelattiin kanoottipooloa ja rantavesipalloa, Myyrmäessä maahockeytä ja ultimatea ja Tikkurilassa krikettiä. Lisäksi ammuttiin jousiammunnan finaalit ja lyötiin pöytään viikonlopun viimeiset bridgekortit. Jokaiselle siis jotakin!

Energinen ja maailman vauhdikkain vedessä pelattava pallopeli kanoottipoolo vakuutti Kuusijärvelle saapuneet katsojat jo ensimetreistä lähtien. Joukkueet kehuivat miltei kilpaa järjestelyitä ja Kuusijärvellä vallinnutta hyvää henkeä. Naisten mestaruuteen pelasi Helsingin Merimelojien Y-joukkue, miesten mestaruuteen pelasi Lohjan Melan Vääntäjien 1-joukkue

Rantavesipallon suomenmestarijoukkue Turun uimarit kehui SM-viikon konseptia ja viikonlopun järjestelyitä. Turkulaiset veivät sekä miesten että naisten rantavesipallon suomenmestaruuden.

– Vesi olisi saanut olla lämpimämpää, mutta muuten kelit suosivat ja järjestelyt olivat erinomaiset. Uskon, että kaikki osallistujat ovat samaa mieltä, kiittelee Petri Malin SM-viikon järjestäjiä.

– SM-viikon konsepti on hieno, sillä näin pienemmätkin lajit saavat paljon näkyvyyttä.

T10 kriketti alkoi SM-viikolla jo torstaina ja lyhytpelin suomenmestari ratkesi niin ikään sunnuntaina. Voiton tiukassa finaalissa vei kotikulmillaan pelannut Vantaa CC ja hopealle sijoittui hienosti espoolainen Bengal Tigers. Krikettifinaalissa nähtiin hienoja lyöntejä ja hurjan energistä kannustusta.

– Kaikki tekivät kovasti töitä ja ahkeruus ja joukkuepeli ratkaisivat tänään, kommentoi joukkuettaan luotsannut Nipuna Patabendi.

– Odotettiin tätä paljon ja tämä oli meidän tavoite. Saatiin mitä haluttiin. Vielä olisi tavoitteena pitkän pelin suomenmestaruus, käänsi valmentaja jo katseet kohti tulevaa.

Myyrmäen jalkapallostadionilla käytiin maahockeyn ja ultimaten finaaliottelut. Naisten hockey5-finaalissa pelattiin ”pitkän kaavan mukaan” ja voittajaksi selviytyi rangaistuslaukauskilpailun jälkeen ABC-Team Helsinki. Miesten kisa ratkesi varsinaisella peliajalla ja kultamitalit matkaavat Turkuun HC Kilpparin pelaajien kaulassa.

– Mahtavat fiilikset, oli tosi tiukka peli ja noustiin hienosti lopussa matsiin mukaan. Meillä on mahtava yhteishenki ja tosi hieno tiimi, meidän on mukava pelata yhdessä. Tämä on ollut ihan mahtava kokemus, iloitsi voittajajoukkueen kapteeni Elena Ronkainen.

Samalla linjalla on myös miesten mestaruusjoukkueen kapteeni Andrei Panschin:

– Hyvä fiilis, ainahan se on kivempi voittaa kuin hävitä. Tämä on raskas alusta pelata ja pelimuotona todella intensiivinen. Hyvä tapahtuma kaikin puolin. Ensi kerralla ilman muuta mukaan uudestaan!

Ultimaten Mixed SM finaalin vei nimiinsä Helsinki Ultimate.

– Upea fiilis, ei tämän paremmaksi ultimate-matsi voi varmaan mennä, hehkutti joukkueen kapteeni Eetu Joukainen.

– Aika sanaton olo, oli sen verran tiukka peli. Meillä on todella tiivis joukkue ja tosi hyvä joukkuehenki. Mahtava fiilis ollut koko turnauksen ajan, oli sitten helpompi tai tiukempi peli niin koko ajan ollut sama hyvä fiilis. Hyvä henki kuuluu tähän lajiin, sitä korostetaan tosi paljon kun meillä ei ole näissä peleissä tuomareita. Kuuluu asiaan, että annetaan läpyjä myös vastustajalle ja kehutaan hyviä suorituksia, kertoi joukkueen toinen kapteeni Susanna Surakka.

Teksti: Nita Ahola, Veera Korjus, kuva: Sakari Kuokkanen