Ajankohtaista

SM-viikko starttasi vauhdilla – Vauhtipuisto tarjosi nähtävää vauvasta vaariin

SM-viikko käynnistyi torstaina kahdella lajilla Vantaan vauhtipuistossa. Aurinkoinen, mutta hieman epävakaa sää houkutteli paikalle yleisöä runsaslukuisesti ja puitteet olivat SM-viikon alkuun miltei täydelliset.

Päivän aikana taivas tiputteli muutamia pisaroita vettä, mutta se ei vauhdin huumaa kaksipyöräisten joukossa hidastanut. Yleisön joukosta bongattiin moottoriurheilun ystävät, ex-jalkapalloilija Sami Hyypiä ja ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne – molemmat kiittelivät SM-viikon tapahtumaa, jossa useampaa lajia pääsee seuraamaan samalta istumalta.

SuperEndurossa kamppailtiin kiivaasti alkuerien ja välierien kautta finaaliin. Finaaleita ajettiin kaikkiaan kolme, joista parhaiten ajanut kuljettaja palkittiin suomenmestaruuskullalla. Tällä kertaa voiton vei Jämsästä kotoisin oleva Eemil Pohjola.

– Tosi hauska kisa, kun tällaista ei ole aiemmin ollut Suomessa, Italiasta Enduron MM-kisoista Suomeen kisaamaan saapunut jämsäläinen naurahti ja paljasti samalla, että oma valmistautuminen oli jäänyt vähäiseksi.

– Startit olivat minulle tosi vaikeita ja sitten piti ottaa kamala kiri, jotta sai muita kiinni. Piti oikein kytätä, milloin muut tekevät virheitä, että itse pääsee ohi tällä radalla. Tykkäsin radasta kyllä, lähetti suomenmestari terveisiä radan rakentajille.

Pohjola oli tyytyväinen myös siihen, että tapahtuma veti katsojia ja rata oli rakennettu niin, että yleisö näki koko ajoradan.

– Kyllähän tällaiset tapahtumat palvelevat pieniä lajeja ja kokonaisuus on yleisölle mielenkiintoinen. Hyvin on järjestetty, innostuu Pohjola SM-viikon konseptista.

X-trialin suomenmestaruuteen ajoi Timo Myöhänen, himmeämmät mitalit pujotettiin Jussi Haapasen ja Henry Vierimaan kaulaan.

SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen on iloinen avauspäivän jälkeen:

– Olen erittäin tyytyväinen tapahtuman ensimmäiseen päivään. Oli hienoa päästä aloittamaan historian kolmas SM-viikko vauhdikkaasti Vauhtipuistossa. Kaikki sujui hyvin ja yleisöä oli paikalla vauvasta vaariin. Tapahtuma ei voisi saada parempaa starttia.

Samaa mieltä on Vauhtipuiston kilpailujärjestelyistä vastanneen Vantaan Moottorikerhon puheenjohtaja Pasi Jaatinen.

– Yleisöä oli paikalla ilahduttavan paljon. SM-viikon ideologian mukaisesti Vauhtipuistoon oli varmasti löytänyt tiensä myös paljon sellaisiakin katsojia, jotka muuten eivät sinne olisi tulleet. Hienoa kun voi tarjota kaksi näinkin erilaista lajia samassa kilpailutapahtumassa!