Ajankohtaista

SM-viikko tuo urheiluväen Tampereelle heinäkuussa

SM-viikko 2017 järjestetään 6.-9. heinäkuuta Tampereella. Tapahtuma kokoaa noin kolmenkymmenen lajin edustajat kisaamaan Suomen mestaruuksista. Kaikkiaan SM-mitaleita jaetaan neljän päivän aikana lähes tuhat kappaletta.

Heinäkuussa järjestettävä SM-viikko on järjestyksessään toinen, ja ensimmäinen kesätapahtuma. Kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen SM-viikko järjestettiin helmikuussa 2016, ja silloin mukana oli jo 22 lajia ja 1500 urheilijaa. Tapahtuma keräsi kiitosta niin lajiliitoilta kuin kilpailijoiltakin. Paikan päällä kisatapahtumia kävi seuraamassa viisituhatta katsojaa ja Ylen kotikatsomoihin välittämät tv-lähetykset keräsivät hyvät katsojaluvut. SM-viikko 2016 palkittiin Urheilumarkkinointiteko-palkinnolla Suomen Urheilugaalassa.

– Toista kertaa järjestettävä SM-viikko sai mukaan paljon uusia lajeja ja heinäkuinen SM-viikko tarjoaakin paljon mielenkiintoista tutustuttavaa.  Olemme tehneet töitä yhdessä lajien, Ylen ja Tampereen kaupungin kanssa jo viime syksystä lähtien ja upea urheilun ilo tulee varmasti välittymään kisakatsomoihin niin paikan päällä kuin TV:n äärellä, iloitsee tapahtuman tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen Olympiakomiteasta.

SM-viikko rakennetaan yhdessä

SM-viikkoa tehdään ja toteutetaan lajien ja lajiliittojen välisenä yhteistyönä.Tapahtuman toteutuksesta vastaa Suomen Olympiakomitea yhdessä lajien, Ylen ja Tampereen kaupungin kanssa.

SM-viikon lajikirjossa on mukana bridge, darts, drifting, hengenpelastus, jousiammunta, kasa-ammunta, kortteliajo, kriketti, laskuvarjohyppy, lippupallo, maahockey, rantavesipallo, ratagolf, ratamelonta, roller derby, rugby, shakki, taekwondo, taido, thainyrkkeily, trial-pyöräily, triathlon, uinti, ultimate, vesihiihtourheilu ja X-trial.

Lajit ovat keskittyneet Tampereella viiteen pääsuorituspaikkaan, joita ovat Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Tampereen uintikeskus, Ratinanniemi, Kaukajärven melonta- ja soutustadion sekä ja Kaupin urheilupuisto.

– SM-viikon merkitys kasvaa kerta kerralta. On hienoa nähdä todellista yhteistyötä lajien kesken, siitä hyötyvät varmasti kaikki pienillä resursseilla toimivat lajit. Odotan kovasti tapahtumaa ja sen tuomaa kesäistä vilskettä katukuvaan. Kolmeatuhatta osallistujaa ei voi olla huomaamatta, toteaa tapahtumajohtaja Perttu Pesä Tampereen kaupungin tapahtumatoimistosta.

– Ilman muuta Tampere haluaa olla osa tätä uutta konseptia ja kehittää siitä yhdessä Olympiakomitean ja Ylen kanssa. Tapahtuma vastaa erinomaisesti kaupungin strategisiin päämääriin niin aluetalouden, imagon kuin yhteisöllisyydenkin osalta. Yle Urheilu on jälleen erittäin näkyvästi mukana SM-viikolla. Yhteensä Yle välittää kisatunnelmia neljän päivän aikana peräti 22 tuntia.

– SM-viikko on suuri panostus Yle Urheilulle ja yksi kesän kohokohtia. Tämä tapahtuma on Ylelle ainutlaatuinen mahdollisuus seurata ja esittää suomalaisen urheilun laajuutta ja monimuotoisuutta, sanoo Yle Urheilun tuottaja Johanna Rikman.