Ajankohtaista

SM-viikon avannut Petri Keskitalo: ”Liikunta- ja urheiluharrastus on myös vastuullisuusteko”

– Neljä päivää urheilun juhlaa maalla, vedessä ja ilmassa. SM-viikko antaa läpileikkauksen monipuolisesta urheilun lajikirjosta. Liikunta- ja urheiluharrastus on myös vastuullisuusteko, joka jokaisen on helppo tehdä, totesi Olympiakomitean liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan johtaja Petri Keskitalo torstaina osuvasti Lahdessa jo perinteisen SM-viikon avauspuheessaan.

Keskitalo toi esille liikunnan tärkeyttä vahvasti.

-Suomalaisten heikkenevä toimintakyky horjuttaa hyvinvointia. Mikäli haluamme pitää yllä nykyistä elintasoamme ja elämänlaatuamme, on meidän ensisijaisesti huolehdittava omasta ja lastemme terveydestä, 

– Liikkumattomuus ja liiallinen paikallaanolo ovat ulottaneet lonkeronsa syvälle suomalaiseen yhteiskuntaan. Miljardiluokan kustannusten lisäksi vaikutukset näkyvät yksilöiden ja perheiden arjessa. Tarvitsemme laajan yhteisymmärryksen ja käytännön tekoja liikkumattomuuden haittojen ennaltaehkäisytyöhön, Keskitalo jatkoi.

Keskitalo kehui SM-viikon mahdollisuutta tuoda kilpailupaikkoja todella lähelle yleisöä, jopa aivan kaupungin keskustaan.

– Näen SM-viikon omaavan vahvan yhteiskunnallisen ulottuvuuden. Näin tuodaan nähtäväksi, ja jopa koettavaksi, uusia mahdollisia virikkeitä ihmisille liikkumiseen. Täältä voi hyvinkin syttyä harrastamisen kipinää. Liikunta on niin monimuotoista, se on täällä helppo havaita kaikkien, itse mm. maailmanmestaruuskilpailuissa 10-ottelussa viidenneksi sijoittunut ja kahdet olympialaisetkin kilpaillut ”Elmo” Keskitalo hykerteli.

Keskitalo nosti esille myös urheiluyhteisön yhteisen Sporttihaku-palvelun toivottavasti harrastamisen kynnystä helpottavan roolin.

– Urheiluseurat ovat merkittävin suomalaisten liikuttaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Suomen Olympiakomitea ja lajiliitot haluavat innostaa uusia liikkujia seuratoiminnan pariin. Urheiluyhteisön yhteinen Sporttihaku -palvelu mahdollistaa vaivattoman tavan etsiä jokaiselle sopiva liikuntaharrastus. Nyt on aika sytyttää oma harrastamisen kipinä.  

– Kiitos Lahdelle, Ylelle ja Olympiakomitealle tämän tapahtuman aikaansaamisesta. SM-viikko kokoaa upeasti pienempiä lajeja yhteen ja tarjoaa näkvyyttä niille. Yle on ollut mukana seitsemän vuotta ja näyttänyt omaa valtavaa osaamistaan omalla alallaan, Keskitalo painotti.

Teksti: Toni Flink
Kuva: Sakari Kuokkanen, kuva SM-viikon avauspäivänä käydystä mölkyn haasteottelusta