Ajankohtaista

Tule – koe – kokeile!

SM-viikko on muutakin kuin tiukkoja mitalikamppailuita. Tästä listauksesta löydät Lahden SM-viikon oheisohjelmat ja lajikokeilut.

OHEISOHJELMAT

Keskiviikko 2.8.
10.00-14.00 SM-viikon etkot Kuukausimarkkinoilla Lahen torilla
Vauhtia Lahden SM-viikkoon otetaan jo keskiviikkona 2.8. kun Lahden kaupungin tapahtumapalvelut, Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu sekä SM-viikko esittäytyvät Lahden torilla järjestettävillä kuukausimarkkinoilla. Paikalla on SM-viikon lajeja ja paikallisia seuroja kertomassa toiminnastaan ja esittelemässä lajeja. Tapahtuma- ja promopisteillä mukana mm. judo, lacrosse, x-trial, mölkky ja pétanque sekä PHLUn järjestämä temppurata. Toimintaa klo 10-14, säävaraus.

Torstai 3.8.
15.00 Mölkyn haasteottelu Satamassa kaupunginjohtaja Pekka Timosen johdolla
16.00 SM-viikon avajaiset Sataman lavalla
Lahden satamassa järjestetään myös SM-viikon avajaiset torstaina 3.8. klo 16 alkaen. Avajaisissa ovat mukana mm. todellinen monilajiurheilija, johtaja Petri Keskitalo Olympiakomiteasta, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen ja frisbeegolfari Heidi Laine. Avajaiset toimivat myös lähtölaukauksena Olympiakomitean Liikkumisen kipinä -harrastuskampanjalle. Avajaisten päätteeksi lahtelaiset luovuttavat SM-viikon kisapaidan seuraavan SM-viikkokaupungin Jyväskylän edustajille.
19.00 Pétanquen ystävyysottelu miesten maajoukkueen vs. Lahden All Stars
Ystävyysottelussa syksyllä käytäviin Ranskan Albertvilleen EM-kilpailuihin valmistautuva maajoukkue kohtaa Lahti All Stars -joukkueen, jossa pelaa useita arvokisaedustajia ja SM-mitaleja saavuttaneita pelaajia.

Perjantai 4.8.
17:00 Speedgolfin VIP-sprint
Ennen SM-kisaa pelataan Lahden Golfissa VIP-sprint, jossa mukana mm. Mikko Ilonen, Jari Mantila, Tommi Niemelä ja Janne Ukonmaanaho.

Torstai 3.8.- sunnuntai 6.8.

19.00-20.00 Frisbeegolfin Meet & greet -tapahtuma jokaisen pelipäivän päätteeksi Mukkulan tapahtumatorilla

LAJIKOKEILUT

Perjantai 4.8.

Lahden satama
X-trial järjestää satamassa sähkömopokokeilua, trial-polkupyöräkokeilua sekä taitoajokokeilua klo 12-18 välisenä aikana. Lisäksi päivän aikana kriketin lajiesittelyä sekä Pikku Vesijärven alueella lacrossen “show”-tyyppisiä näytösotteluita

Urheilukeskus
Urheilukeskuksella on luvassa koko päivän kestävää oheisohjemaa salibandyn parissa, kun Junior Pelicans ja LASB järjestävät mm. lajikokeilua, laukaisututkaa, säbäfortunaa sekä ystävyysotteluita suomalaisten kuntien välillä.

Lauantai 5.8.

Urheilukeskus
Lauantaina salibandy jatkaa oheisohjelmiaan Urheilukeskuksella

Messukeskus
17.00-20.00 Tankotanssi järjestää lajikokeilua ja -esittelyä Messukeskuksen aulassa

Sunnuntai 6.8. 

10.00-15.00 Pyöräsuunnistus tekee Salpausselän ulkoilualueen maastoon pienen suunnistusradan, jota jokainen voi kokeilla joko yksin tai avustajan kanssa. (Suositellaan omia varusteita, pyörä ja kypärä)

Aikataulut ja sisällöt tarkentuvat vielä tapahtumaviikolla. Seuraa siis SM-viikon kanavia ja tällä sivustolla julkaistavia päivittäisiä infoja.