Ajankohtaista

Urheilumuseo renkailla SM-viikolla

Urheilumuseo pakkaa näyttelyrekkaan reilut sata vuotta suomalaista olympiahistoriaa ja kiertää ympäri Suomea kesällä 2017. SM-viikolla urheilumuseon näyttelyrekkaan voi tutustua Ratinanniemellä perjantaina ja lauantaina.

Elämyksellisessä näyttelyssä voi kokea olympiaurheilumme hienoimpia hetkiä ja nähdä Urheilumuseon kokoelmien helmiä. Esillä on välineistöä lukuisilta olympiaurheilijoilta, olympiasoihtuja ja paljon muuta.

Näyttely ei keskity ainoastaan menneisyyteen vaan katsoo myös tulevaisuuteen. Mukana on perinteisten suosikkien lisäksi myös uusia olympialajeja, kuten skeittaus. Filmikooste vie aikamatkalle menneiden kisojen tunnelmiin ja olympiavisassa voi testata omat tietonsa.

Näyttelyrekka pysähtyy kesäkiertueellaan myös Tampereella ja SM-viikolla. Paikkana toimii sähäkkä Ratinanniemi, jossa näyttelyyn pääsee tutustumaan perjantaina 7.7 klo 13.30-20.00 ja lauantaina 8.7. klo 10.00-17.00. Näyttely sopii kaikenikäisille ja on kävijöille ilmainen.

Urheilumuseo toteuttaa näyttelykiertueen yhteistyössä Suomen Olympiakomitean, Suomen Paralympiakomitean ja Suomen Olympia-Akatemian kanssa. Kiertuetta ovat tukeneet Kansainvälisen Olympiakomitean Olympic Solidarity -rahasto, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä LähiTapiola. Kiertue on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Kiertueen oma verkkosivu löytyy osoitteesta http://urheilumuseo.squarespace.com/urheilumuseorenkailla/. Ajantasainen kiertueohjelma löytyy sieltä sekä Facebook-tapahtumista https://www.facebook.com/pg/Urheilumuseo/events/

#urheilumuseorenkailla

Kuvat: Urheilumuseo