Ajankohtaista

Vantaalle huippuharrastusmahdollisuudet kriketille – uusi lyöntialusta saa tulikasteensa SM-viikolla

Tikkurilan Urheilupuiston yhteyteen on rakennettu kriketin kilpatason harrastamisen mahdollistama lyöntialusta. Pelipaikka joutuu heti koetukselle SM-viikolla. Paikka jää krikettiharrastajien käyttöön toistaiseksi. – Mahtavaa, että lajit saavat uusia suorituspaikkoja SM-viikon avulla, iloitsee SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen.

– Paikan rakentaminen lähti liikkeelle marraskuussa samalla, kun tieto vahvistui, että SM-viikko järjestetään tänä vuonna Vantaalla, muistelee Suomen krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage hankkeen alkua.

Krikettipallo syötetään lyöjälle pompun kautta, siksi lyöntialueen tulee täyttää tietyt kriteerit. Armitage iloitsee, että Vantaan uusi pelipaikka vetää vertoja Keravan kansalliselle krikettikentälle.

– Keravalla on melkeinpä ruuhkaa. Hyvät harjoitusmahdollisuudet luovat edellytykset lajin aidolle kehittymiselle. Kriketti kiinnostaa ihmisiä, ja olemme muun muassa tehneet aktiivisesti Liikkuva Koulu -projektin puitteissa yhteistyötä koulujen kanssa. Uusia pelaajia tarvitaan jatkuvasti, jotta lajin taso pääsee kehittymään. Koko ajan on menty eteenpäin, miesten maajoukkue kisaa MM-karsinnoissa elokuun lopulla, summaa Armitage.

Kriketti monipuolistaa entisestään Tikkurilan urheilupuiston harrastusmahdollisuuksia.

– Lähtiessämme neuvottelemaan Vantaan kaupungin urheilutoimen kanssa pelipaikasta lähtökohtiamme oli se, että paikka ei vie miltään muulta lajilta mitään pois, vaan rikastaa jo olemassa olevia harrastusmahdollisuuksia. Toinen oli, että pelipaikka, noin 30 metriä pitkä ja reilut pari metriä leveä tekonurmialue, on sinänsä pieni mutta kuitenkin edellyttää tiettyjen kriteerien täyttymistä. Oikealla paikalla voi hyödyntää niin sanotun olympiaefektin, toisin sanoen, kun paikkaa ei tarvitse purkaa SM-viikon jälkeen, se jatkaa eloaan aktiiviharrastajien parissa. Lisensoituja kriketinpelaajia on Suomessa kuitenkin jo reilut 600, muistuttaa krikettiliiton puheenjohtaja ja itsekin aktiivipelaaja Andrew Armitage.

– Keskustelut Vantaan kaupungin urheilutoimen kanssa ovat edenneet erittäin hyvässä hengessä ja tuloksena on todella upea kenttä, josta some-yhteisössämme on jo ehditty iloita.

Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti:
– Tämä on erinomainen esimerkki siitä, miten uusien lajien myötä päästään laajentamaan olemassa olevia olosuhteita monipuolisemmin. Krikettiväki on aktiivisesti tehnyt oikeita asioita ja näin saanut asioita eteenpäin. Tällaisten ihmisten kanssa on ilo työskennellä.

SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen:
”Mahtavaa, että lajit saavat uusia suorituspaikkoja SM-viikon avulla! SM-viikko on todella suuri ponnistus myös kaupungin järjestelykoneistolle ja Vantaalla järjestelyt ovat sujuneet erinomaisesti. Tästä yksi osoitus on tämä kriketin syöttöalustan järjestyminen. On hienoa tehdä SM-viikkoa Vantaalla!

Suomen Krikettiliiton tiedote