Ajankohtaista

Ajankohtaista

Unelmien liikuntapäivä 10.5.

Toukokuu tuo mukanaan Unelmien liikuntapäivän.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen keskiviikkona 10.5. Päivään voi osallistua kuka tahansa, miten tahansa, missä tahansa. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen juhlapäivä – niin yksin kuin yhdessä.  

Unelmien liikuntapäivä rakentuu ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen. Se on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua ja järjestää tapahtumia.

Unelmien liikuntapäivää on toteuttamassa suuri joukko eri toimijoita yhdessä. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot sekä kunnat.

Päivä voi täyttyä esimerkiksi avoimista harjoituksista, pihaleikeistä, metsäseikkailuista, kävelykokouksista, taukojumpista, pyörälenkeistä ja lajikokeiluista. Kuka tahansa voi järjestää iloisen liikkumisen tapahtuman ja olla mukana rakentamassa liikkumisen juhlapäivää. Tapahtumia voivat järjestää esim. kunnat, koulut ja päiväkodit, urheiluseurat, yhdistykset, yritykset, työyhteisöt ja yksityishenkilöt ympäri maan.

Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua.

Liikkumisen iloa jaetaan tapahtumapäivänä tunnisteella #unelmienliikuntapäivä! Seuraa Unelmien liikuntapäivän sometilejä, jotta pysyt ajan tasalla päivän tapahtumista ja uutisista.

Lisää tietoa löydät osoitteesta unelmienliikuntapäivä.

Seuraa Unelmien liikuntapäivää somessa:

Instagram/Unelmien liikuntapäivä

Facebook/Unelmien liikuntapäivä

Twitter/Unelmien liikuntapäivä

Tekstilähde: www.olympiakomitea.fi

100 päivää SM-viikkoon!

Merkkipaalun kunniaksi paketoimme Lahden SM-viikon kilpailuohjelman, kisapaikat sekä lajiesittelyt.

SM-viikko tuo Lahteen peräti 24 urheilulajin huiput kilpailemaan lajiensa SM-mitaleista. Tulevan kesän SM-viikko järjestetään hieman totuttua heinäkuun alun ajankohtaa myöhemmin ja ensimmäinen kisasuoritus nähdäänkin tasan sadan päivän päästä, torstaina 3. elokuuta.

Neljän päivän ajan kisataan ympäri Lahtea seuraavien lajien SM-mitaleista: avovesiuinti, beach taekwondo, coastal-soutu, frisbeegolf, jousiammunta, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, lippupallo, maratonmelonta, mölkky, otevoimailu, petanque, puuvenesoutu, pyöräsuunnistus, rantavesipallo, rullaluistelu, salibandy, speedgolf, tankotanssi, ultimate, Vahvin SM ja X-trial.

– Paikallisten seurojen, lajiliittojen, Lahden kaupungin, Ylen ja monen muun sidosryhmän kanssa koko talven ajan tehty yhteistyö on jalostumassa niin urheilullisesti kuin elämyksellisesti huipputapahtumaksi. On suuri ilo tuoda SM-viikon kokonaisuus urheilijoiden ja yleisön nautittavaksi sadan päivän päästä, iloitsee SM-viikon päätuottaja Päivi Harri.

Ja seuraavaksi, hyvät SM-viikon ystävät, Lahden SM-viikon tarjonta pähkinänkuoressa:

Satama on lahtelaisten kesäinen olohuone, ja sieltä on hyvä aloittaa myös SM-viikko! Avauspäivänä torstaina 3. elokuuta tarjolla on sekä voimaa että tarkkuutta, kun mölkyn pelaajat ja otevoimailijat käyvät omat SM-mittelönsä. Melojat aloittavat oman SM-viikkourakkansa Vesijärvellä ja soutajat Joutjärvellä. Rullaluistelijat käyvät torstai-iltana oman kilpailunsa Launeella ja frisbeegolfaajat käynnistävät oman nelipäiväisen SM-kilpailunsa Mukkulassa.

Perjantai 4. elokuuta on tuhti sporttipäivä, kun 9 lajin urheilijat ovat yhtä aikaa tositoimissa ympäri kaupunkia. Päivän aikana jokainen löytää varmasti mielenkiintoista katsottavaa, kun listalla on lajeja puuvenesoudusta X-trialiin ja speedgolfista kahvakuulaurheiluun.

Lauantaina 5. elokuuta ei mennään eikä meinata, kun peräti 13 lajia on käynnissä! Päivä tarjoaa jokaiselle jotakin: ohjelmassa on mm. kamppailua (beach taekwondo ja judo), vesiurheilua (avovesiuinti ja rantavesipallo), palloilua (salibandy), päätähuimaavaa taituruutta (tankotanssi) ja käsittämätöntä voimaa (Vahvin SM).

SM-viikon päätöspäivä sunnuntai 6. elokuuta on tuhti joukkuelajien (lacrosse, lippupallo, kriketti, ultimate) finaalipäivä. Lisäksi ratkaistaan tankotanssin ja jousiammunnan mestaruudet. Pyöräsuunnistajat kisaavat Urheilukeskuksen maastoissa ja frisbeegolfarit saavat päätökseen nelipäiväisen SM-kisansa.

Kaikkiin SM-viikon kisatapahtumiin on vapaa pääsy!

SM-viikko 3.-6.8.2023 Lahdessa

MITÄ? Lajeihin pääset tutustumaan tarkemmin tämän sivun kautta.
MISSÄ? Kilpailupaikkaesittelyt voit katsoa täältä.
MILLOIN? Päiväkohtainen kilpailuohjelma löytyy täältä
.

Päiväkohtainen kisaohjelma on julkaistu

Lahden SM-viikon aikataulupalapelin ensimmäinen vedos, päiväkohtainen kilpailuohjelma, on saatu valmiiksi.

Jo aiemmin olemme julkaisseet SM-viikon kilpailupaikat. Lahti tarjoaa lajeille upeat kilpailupuitteet, ja tapahtumia järjestetään neljän päivän aikana sekä maalla että vedessä ympäri kaupunkia. Yleisön on siis helppo tutustua uusiin lajeihin, ja vieläpä ilman pääsymaksua!

Nyt esittelemme teille ensimmäisen version elokuisen SM-viikon kisaohjelmasta. SM-viikon ohjelman rakentaminen ei ole mikään ihan yksinkertainen juttu, onhan mukana varsin erilaisia urheilulajeja, joilla jokaisella on omat kilpailuaikataulunsa, vaatimuksensa ja sääntönsä.

– Näin suuren lajimäärän sijoittelu neljän päivän ajalle ja aikataulujen synkronointi lajiliittojen, isäntäkaupungin eri toimijoiden ja Ylen tuotanto- ja lähetysaikataulujen kanssa on vaativa palapeli. Yhteistyössä ja hyvässä hengessä olemme saaneet aikaan tämän ensimmäisen ohjelmaversion, jonka teille nyt ilolla esittelemme, kertoo SM-viikon tuottaja Päivi Harri.

SM-viikon päiväkohtaisen lajikattauksen löydät täältä, tarkempi aikataulu julkaistaan kesällä.

Vapaaehtoishaku on päällä – tule mukaan tekemään SM-viikkoa

Uusia ihania tuttavuuksia! Mahtava kokemus! Kurkkaus kulissien taakse!
Siinä kommentteja aiempien vuosien vapaaehtoisilta.

SM-viikkoa ei voisi järjestää ilman vapaaehtoisia. Talkooväkeä tarvitaan niin SM-kisojen järjestämiseen kuin SM-viikon yleisiin järjestelyihin.

Lajien omat kilpailutekniset vapaaehtoiset rekrytoidaan pääsääntöisesti lajiliittojen tai kilpailuiden järjestämisessä mukana olevien paikallisten seurojen kautta.

SM-viikon tapahtuma-avustajien tehtäviin kuuluu mm. urheilijoiden ja yleisön opastus, tapahtuma-alueiden rakentaminen ja purku sekä SM-viikon tiedotus ja viestintä.

Kaikkiin, varsinkin tapahtuma-avustajien tehtäviin, ei välttämättä tarvita aiempaa kokemusta, omatoimisuudella, asiakaspalveluhenkisyydellä ja hyvällä fiiliksellä pärjää jo pitkälle!

Tule mukaan Lahteen tekemään kesän monipuolisinta urheilutapahtumaa!

SM-viikko on osa Lahden urheilun suurtapahtumavuotta. Tammikuussa Lahden kaupunki avasi vapaaehtoispankin niille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään kesän urheilun suurtapahtumissa vapaaehtoisina.

– Kaupungin ylläpitämän pankin kautta on tarkoitus houkutella ennen kaikkea uusia ihmisiä, jotka eivät välttämättä aiemmin ole tapahtumissa vapaaehtoisina työskennelleet. Toimintaan pääseekin mukaan matalalla kynnyksellä täyttämällä omat tietonsa sähköisessä järjestelmässä, Lahden kaupungin tapahtumakoordinaattori Tea Kosunen kertoo.

Lue lisää vapaaehtoispankista ja ilmoittaudu vapaaehtoiseksi: https://www.lahti.fi/vapaa-aika/tapahtumajarjestajalle/vapaaehtoiset-tapahtumissa/

Voit myös laittaa hakemuksen meille suoraan, yhteystietomme löydät täältä.

Kuva: SM-viikko Salo 2022 / Tomi Hänninen

Jyväskylä kutsuu! Lajihaku talven 2024 SM-viikolle on avattu

SM-viikko järjestetään Jyväskylässä 7.-10. maaliskuuta 2024.

Jyväskylässä vuonna 2024 järjestettävä SM-viikko on järjestyksessään kahdeksas, ja kolmas talvitapahtuma. Vuosien saatossa SM-viikolla on ollut mukana jo lähes 80 urheilulajia.

SM-viikon tavoitteena saada lajeille uutta yleisöä, uusia harrastajia ja medianäkyvyyttä. Yleisölle SM-viikko esittelee suomalaisen urheilun monimuotoisuutta. Tapahtuma vastaa liikkumattomuuden haasteeseen esittelemällä ja tutustuttamalla suomalaisia uusiin lajeihin, ja näin ehkä auttaa löytämään oman kiinnostuksen kohteen ja liikkumisen muodon.

Jyväskylä – Suomen liikuntapääkaupunki

Jyväskylä on kuudes SM-viikon isäntäkaupunki. Kaupunki on tunnettu vahvasta liikunnan ja urheilun perinteestä, monipuolisista liikuntamahdollisuuksista sekä liikunnan ja urheilun korkeatasoisesta koulutus- ja tutkimusosaamisesta.

Jyväskylä haluaa olla osana edistämässä liikuntakulttuurin monimuotoisuuden lisäämistä ja näin ollen eri lajien esiin nostamista. Kaupungista löytyykin yli 200 urheiluseuraa yli 100 lajissa, ja loistavat suorituspaikat lajille kuin lajille.

Lisätietoa Jyväskylästä saat tästä (PDF).

Ilmoittaudu 15.6. mennessä

Lajihaku talven 2024 SM-viikolle on nyt avattu. Lisätietoja lajihakuun liittyen saat tästä (PDF) ja ilmoittautumislomake löytyy täältä. Yleisinfon SM-viikosta löydät tältä sivustolta sekä täältä (PDF).

Lisätietoja SM-viikosta antaa vastaava tuottaja Päivi Harri (paivi.harri@kokotapahtuma.fi, 045 264 2263) ja Jyväskylän kaupungista liikuntakoordinaattori Nikke Tuhkanen (nikke.tuhkanen@jyvaskyla.fi, 050 470 0939).

Ilmoittautumisaika päättyy 15.6.2023.

Kuva talven 2020 SM-viikolta Joensuusta, kuvaaja Tomi Hänninen.

SM-viikon kilpailupaikat vahvistettu – näissä paikoissa kisataan elokuussa

SM-viikko näkyy ja kuuluu ympäri Lahtea.

SM-viikko kokoaa 24 urheilulajin huiput elokuun alussa Lahteen kilpailemaan SM-mitaleista. Lahti tarjoaa lajeille upeat kilpailupuitteet, ja tapahtumia järjestetään neljän päivän aikana niin maalla kuin vedessä ympäri kaupunkia.

– Lahdessa on erinomaiset suorituspaikat SM-viikon lajeille jo valmiina, ja kaupungissa tehdään hienoa työtä tapahtumamme eteen. SM-viikko on todellakin sekä paikallisten toimijoiden että lajiliittojen ja tapahtumaorganisaation yhteinen ponnistus, iloitsee SM-viikon päätuottaja Päivi Harri.

SM-viikon perusajatus on esitellä suomalaisen urheilun monimuotoisuutta ja tuoda myös vähemmän tunnettuja lajeja suuren yleisön tietoisuuteen.

– Yksi SM-viikon keino saada lajeja tunnetummiksi on tuoda kilpailuja pois perinteisistä urheilupaikoista myös sinne, missä ihmiset muutekin liikkuvat. Niinpä yksi elokuisen SM-viikon keskuspaikoista onkin Lahden upea satama, jota kutsutaan myös lahtelaisten kesäiseksi olohuoneeksi, kertoo Harri.

– Satamassa ja monessa muussakin kilpailupaikassa on tarjolla useita SM-kisoja, joten yleisön on helppo tutustua uusiin lajeihin kerralla. Lisäksi kaikkiin kilpailutapahtumiin on vapaa pääsy, kertoo Harri.

Alla listaus Lahden SM-viikon suorituspaikoista. Kilpailuaikataulu julkaistaan myöhemmin.

Urheilu- ja messukeskus
sisälajit: judo, kahvakuula, vahvin SM
ulkolajit: jousiammunta, pyöräsuunnistus, salibandy

Lahden satama
avovesiuinti, rantavesipallo, maratonmelonta (short track), X-trial, kahvakuula, otevoima, petankki

Kisapuisto
mölkky, ultimate, beach taekwondo

Jalkarannan kenttä
kriketti

Launeen keskuspuisto
rullaluistelu

Joutjärvi
maratonmelonta (pitkä matka), coastal-soutu, puuvenesoudun sprintti

Paavolan kampus
tankotanssi

Paavolan kenttä
lacrosse, lippupallo

Mukkula
frisbeegolf

Lahden Golf
speedgolf

Lisätietoja Lahden SM-viikon kilpailupaikoista löytyy täältä.

Sokos Hotels SM-viikon majoituskumppaniksi

SM-viikko ja Sokos Hotels ovat sopineet monivuotisesta yhteistyöstä, jonka myötä myötä S-ryhmän hotelli on tapahtuman virallinen kisahotelli niin Lahdessa kuin Jyväskylässäkin.

– SM-viikko on tärkeä näytönpaikka sekä urheilijoille että järjestävälle kaupungille. Haluamme olla tarjoamassa laadukkaita lepohetkiä urheilijoille suoritusten välissä sekä puitteita ikimuistoisille lajirajojen yli meneville kohtaamisille. Yhteistyö SM-viikon kanssa on luontevaa ja on ilo olla omalta osaltamme mahdollistamassa tapahtuman jatkuvuutta, toteaa S-ryhmän hotellien asiakkuuspäällikkö Daniel Sharsan.

SM-viikolla on pitkä ja hyvä yhteistyö S-ryhmän hotellien kanssa jo aiemmista tapahtumista Joensuussa ja Salossa. Niinpä tapahtuman päätuottaja Päivi Harri on syystäkin iloinen nyt solmitusta yhteistyöstä:

– SM-viikko tuo kilpailijat ja katsojat monelle eri suorituspaikalle ympäri kisakaupunkia. Onkin tärkeää, että kisahotelli on kaupungin ytimessä ja helposti saavutettavissa. Tämä, hyvän palvelun lisäksi on S-hotellien ehdoton valtti. Olemme erittäin tyytyväisiä kumppanuudesta!   

Vuoden 2023 SM-viikko järjestetään Lahdessa 3.-6. elokuuta, ja tapahtuman kisahotellina toimii Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone. Varausohjeet ja lisätiedot löydät täältä.

Jyväskylän SM-viikon ajankohta on julkaistu – mitaleista kisataan maaliskuussa 2024

SM-viikko järjestetään Jyväskylässä 7.–10. maaliskuuta 2024.

SM-viikon järjestäjätahot ovat julkaisseet Jyväskylässä järjestettävän SM-viikon tapahtumapäivät. Järjestyksessään kahdeksas SM-viikko, ja kolmas talvitapahtuma, järjestetään Jyväskylässä 7.–10. maaliskuuta 2024.

– On ilo tuoda SM-viikko kevään kynnyksellä nauttimaan Jyväskylän mainioista olosuhteista. Maaliskuun alku on hyvä ajankohta myös lajien näkökulmasta. Talven 2024 SM-viikosta on tullut yhteydenottoja ja kyselyjä useilta lajeilta, joten kiinnostus Jyväskylän talvikisoja kohtaan on jo tässä vaiheessa suurta, kertoo SM-viikon vastaava tuottaja Päivi Harri.

Jyväskylä tarjoaa erinomaiset ja monipuoliset puitteet talviselle SM-viikolle. Liikunta ja sen edistäminen koetaan Jyväskylässä koko kaupungin asiaksi, ja liikuntapääkaupunki on yksi Jyväskylän kaupunkistrategian kärjistä. 

– SM-viikon isännöinti on Jyväskylälle merkityksellinen ja tärkeä asia. Liikuntapääkaupungin hyvissä puitteissa ja hyvällä yhteistyöllä ison tapahtuman järjestäminen on varmasti joustavaa ja palkitsevaa. Uskon vahvasti, että SM-viikko kiinnittää urheiluväen huomion valtakunnallisesti ja yleisö löytää paikalle sankoin joukoin, sanoo liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal Jyväskylän kaupungilta.

SM-viikko on tähän mennessä esitellyt suomalaisille lähes 80 eri urheilulajia.
Lajihaku talven 2024 SM-viikolle avataan maaliskuussa 2023.

Lisätiedot:
SM-viikko: vastaava tuottaja Päivi Harri, 045 264 2263, paivi.harri@kokotapahtuma.fi
Jyväskylän kaupunki: liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal, 050 324 9314, anna-leena.sahindal@jyvaskyla.fi

SM-viikko on osa Lahden urheilun suurtapahtumavuotta

Vuosi 2023 on Lahden seudulla erityisesti urheilun suurtapahtumien vuosi. Vuosi käynnistyy perinteikkäiden Salpausselän Kisojen 100-vuotisjuhlinnalla ja kesän aikana kansallisia ja kansainvälisiä urheilutapahtumia järjestetään mm. triathlonissa, pyöräilyssä ja yleisurheilussa.

SM-viikko tuo urheilun supervuoteen omat mausteensa tuomalla kaupunkiin peräti 25 urheilulajin SM-mittelöt.

– Lahden urheilun supervuosi 2023 tuo varmasti lisää mielenkiintoa ja synergiaetuja myös SM-viikkotapahtumalle, sanoo SM-viikon tuottaja Päivi Harri.

Tutustu Lahden kaupungin ja Visit Lahden nettisivuilla, mitä kaikkea tapahtumavuosi tarjoaa.

Kuva: Visit Lahti/Ironman Lahti 2019


SM-viikko tuo Lahteen 25 lajin SM-kisat

Lahden SM-viikon lajikirjosta löytyy sekä kokeneita kävijöitä että ensikertalaisia. Yhteensä neljän päivän aikana kilpaillaan 25 lajin suomenmestaruuksista.

Ensi kesänä Lahdessa järjestettävällä SM-viikolla on mukana erittäin monipuolinen ja mielenkiintoinen kattaus suomalaisen urheilun lajikirjosta. Määräaikaan mennessä mukaan ilmoittautui 20 lajiliittoa ja 25 lajia.

Joukossa on sekä kokeneita SM-viikon kävijöitä että aivan uusia lajituttavuuksia. Lajiliitoista kolme, Taekwondoliitto, Krikettiliitto ja Jousiampujain liitto, on ollut jollain lajimuodolla mukana kaikilla aiemmilla SM-viikoilla. Ensimmäistä kertaa SM-viikolla nähdään mm. salibandya, mölkkyä ja tanssin Latin 1on1, jossa kilpaillaan ensi kertaa Suomen mestaruuksista.

Kesän 2023 lajit ovat avovesiuinti, beach taekwondo, biljardi, coastal-soutu, frisbeegolf, jousiammunta, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, lippupallo, maratonmelonta, mölkky, otevoimailu, petanque, puuvenesoutu, pyöräsuunnistus, rantavesipallo, rullaluistelu, salibandy, tankotanssi, tanssiurheilu, ultimate, Vahvin SM ja x-trial. Muutama laji vahvistunee vielä myöhemmin.

– SM-viikon ensi kesän kattaus on hieno läpileikkaus suomalaisen urheilun monipuolisuudesta. On suuri ilo tuoda näiden lajien huippu-urheilijat Lahden mainioihin olosuhteisiin osaksi kaupungin urheilutapahtumien supervuotta, iloitsee SM-viikon operatiivisesta toteuttamisesta vastaava Päivi Harri.

Tyytyväisiä ollaan myös isäntäkaupunki Lahdessa:

– Lahdesta löytyy mukaan ilmoittautuneille lajeille hyvät puitteet ja suorituspaikat, ja etäisyydet kisapaikkojen välillä ovat kohtuullisen lyhyet. Ja mikä parasta, Lahden alueelta löytyy lähes kaikille lajeille myös laadukkaat harrastusmahdollisuudet ja -paikat, kertoo Lahden liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.

SM-viikko järjestetään Lahdessa 3.-6. elokuuta 2023.