Ajankohtaista

Jyväskylän krikettiseura haastaa Jyväskylän Kirin häkkikrikettiotteluun

SM-viikolla nähdään mielenkiintoinen kamppailu, kun Jyväskylän Kirin pelaajat vaihtavat räpylänsä krikettisuojuksiin ja näyttävät, miten pitkälle pesistaidot vievät heidät häkkikriketin kutsuottelussa Jyväskylä krikettiseuran miesten joukkuetta vastaan. Peli pelataan perjantaina 8.3.2024 klo 21.00 Hipposhallin jalkapallon tekonurmella. Ottelu lähetetään suorana Krikettiliiton YouTube-kanavalla https://youtu.be/LLV3oHYKPQc

Kriketti elää todellista nousukautta, sillä laji on valittu mukaan Los Angelesissa vuonna 2028 ja Brisbanessa vuonna 2032 järjestettävien olympialaisten lajikavalkadiin. Myös joka toinen vuosi järjestettävät T20-pelimuodon MM-ottelut keräävät miljoonayleisöjä ympäri maailman ja Suomella on ollut vastikään kunnia järjestää kaksi Euroopan karsintaturnausta. Suomen joukkue pärjäsi loistavasti omassa karsintaturnauksessaan häviten ainoastaan täpärästi voiton vieneelle Italialle.

Krikettiliitto haluaa tuoda lajia tutuksi suomalaiselle urheilukansalle näytösottelun avulla, ja tällä kertaa apuun tulevat Suomen kansallislajin sydänseudulta Jyväskylästä pesäpallon edustajat näyttämään, miten maailman toiseksi suurimman urheilulajin muovautuu kaikenlaisista lajitaustoista tuleville liikkujille.

– Näytösottelu Kirin kanssa tulee varmasti olemaan viihdyttävää katseltavaa ja on todella hienoa päästä vaihtamaan kokemuksia lajien välillä. Mahtavaa, että Jukka Karttunen ja Kirin tiimi hyväksyivät haasteemme kokeilla jotakin uutta, toteaa Krikettiliiton toiminnanjohtaja Andrew Armitage.

– Kriketti on vielä suhteellisen tuntematon laji Suomessa, mutta suomalaisilla on erittäin hyvät mahdollisuudet ottaa kriketti nopeasti haltuun. Pesäpallo antaa hyvät perustaidot, kuten nopean ja vahvan pallonheittotaidon sekä kyvyn lukea peliä ja hakea paikkaa kentällä, jatkaa Armitage.

– Häkkikrikettiottelu kestää alle tunnin ja se on todella viihdyttävä, nopea pelimuoto aloittaa kriketin seuraaminen. Tervetuloa katsomaan maksutonta ja superjännittävää ottelua.

SM-viikon miesten ja naisten häkkikriketin SM-turnaukset pelataan lauantaina 9.3. klo 8.00–20.00 ja sunnuntaina 10.3. klo 8.00.13.00 Hipposhallin jalkapallon tekonurmella.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan pelejä paikan päällä! Miesten finaali näytetään myös suorana YLE2:lla sekä Areenassa alkaen 11.55.

Lisätietoja:
Krikettiliiton toiminnanjohtaja Andrew Armitage, p. 050 323 7099, andrew.armitage@cricketfinland.co
m