Ajankohtaista

Kiitos Jyväskylä!

Edes haastavat keliolosuhteet ennen h-hetkeä eivät saaneet järjestäjien uskoa tapahtuman onnistumiseen horjumaan. Hyvällä yhteistyöllä ja kovalla työllä saatiin aikaan erinomainen ja ikimuistoinen SM-viikko Jyväskylässä.

Jyväskylässä järjestetyllä SM-viikolla käytiin kolmen päivän aikana 18 urheilulajin SM-kisat. Tapahtuma toi kaupunkiin noin 2500 urheilijaa huoltojoukkoineen ja kannattajineen, ja nähtävää ja koettavaa riitti niin paikan päällä kuin kotikatsomoissakin.

Jyväskylässä nähtiin suomalaisen urheilun monipuolinen kirjo ja koettiin urheilun tunneskaala laidasta laitaan. Tunneskaala vaihteli myös järjestäjillä, kun ilmojen haltija tarjosi ennen tapahtumaa sekä 30 asteen pakkasia että vesisadetta. Hyvällä yhteistyöllä ja kovalla työllä kaikki saatiin kuitenkin onnistumaan erinomaisesti, ja SM-viikon tunnelmasta nauttivat niin kilpailijat kuin yleisökin.

Liikuntapääkaupunki Jyväskylä tarjosi kolmannelle talviselle SM-viikkotapahtumalle upean näyttämön. Jyväskylän kaupungin liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal kiittelee vuolaasti järjestäjäkumppaneita:

– Edellytyksenä tapahtuman onnistuneelle toteutukselle oli saumaton yhteistyö, josta kiitämme niin Suomen Olympiakomiteaa, KOKO Tapahtuma Osuuskuntaa, lajiliittoja ja paikallisia urheiluseuroja. Iso kiitos kuuluu myös tapahtuman kaikille vapaaehtoistoimijoille, jotka mahdollistivat SM-viikon onnistumisen.

SM-viikon ”isä” Esa Niemi, joka toimii tapahtuman operatiivisesta järjestämisestä vastaavan KOKO Tapahtuma Osuuskunnan puheenjohtajana, oli syystäkin tyytyväinen tapahtuman jälkeen:

– Jyväskylän SM-viikkotapahtuma oli onnistunut monesta näkökulmasta. SM-kisat kiinnostivat sekä paikan päällä että Ylen lähetysten välityksellä. Tarjosimme yleisölle SM-kisojen lisäksi ennätyksellisen määrän lajikokeiluita ja -näytöksiä, ja saimme väen liikkeelle ja liikkumaan. Monen toimijan yhteistyönä järjestetty kaikkien aikojen Talvirieha sai hymyn huulille isoilla ja pienillä osallistujilla, listaa Niemi.

– Jyväskylä on syystäkin Suomen liikuntapääkaupunki. Kaikki järjestelyt sujuivat erinomaisesti ja isäntäkaupungin paneutuminen ja sitoutuminen SM-viikon järjestelyihin oli vertaansa vaille. On hienoa, että SM-viikko pystyi tarjoamaan mestaruuskilpailuiden ja lajikokeiluiden lisäksi myös aivan uutta nähtävää ja koettavaa kaupunkilaisille. Kaikki tämä ei olisi ollut mahdollista ilman yhteistä näkemystä ja hyvää yhteistyötä, kiittelee Esa Niemi.

Seuraavaksi SM-viikko järjestetään elokuussa 2025 ja tuolloin tapahtumapaikkana on Espoo.