Ajankohtaista

Katseet kohti Jyväskylää

Ensi vuoden SM-viikon suunnittelu on aloitettu jo keväällä hyvässä yhteistyössä jyväskyläläisten kanssa. Lajiliitoille haku kolmanteen talvella järjestettävään SM-viikkoon avattiin maaliskuussa 2023, ja hakuaika päättyi kesäkuussa. Luonnollisesti kiinnostusta on ollut myös sen jälkeenkin, ja varsinkin onnistuneen Lahden SM-viikon jälkeen tapahtuman päätuottaja Päivin puhelin on soinut yllättävänkin vilkkaasti.

SM-viikon isäntäkaupunkien viestikapulana toimii järjestäjäpaita, jonka Jyväskylän liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal otti vastaan Lahden liikuntajohtajalta Aleksi Nyströmiltä elokuussa SM-viikon avajaisissa Lahdessa.

– SM-viikon isännöinti on Jyväskylälle merkityksellinen ja tärkeä asia. Liikuntapääkaupungin hyvissä puitteissa ja hyvällä yhteistyöllä ison tapahtuman järjestäminen on varmasti joustavaa ja palkitsevaa. Uskon vahvasti, että SM-viikko kiinnittää urheiluväen huomion valtakunnallisesti ja yleisö löytää paikalle sankoin joukoin, Sahindal totesi.

SM-viikko avaa Jyväskylän suurten urheilutapahtumien vuoden maaliskuussa 2024. Jyväskylä isännöi myöhemmin saman vuonna mm. Kuninkuusraveja sekä rallin MM-sarjan osakilpailua.

Tällä hetkellä SM-viikko ja Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut tekevät tiukasti työtä löytääkseen kaikille SM-viikolle hakeneille lajeille sopivat kilpailupaikat ja -ajankohdat. Kunhan tuo työ on saatu valmiiksi, voidaan Jyväskylän SM-viikon lajikattaus julkaista. Tässä työssä ollaan onneksi jo hyvässä vaiheessa, joten enää ei tarvitse pitkään odotella!

Järjestyksessään kahdeksas SM-viikkotapahtuma järjestetään Jyväskylässä 7.-10. maaliskuuta 2024.