Ajankohtaista

100 päivää SM-viikkoon!

Merkkipaalun kunniaksi paketoimme Lahden SM-viikon kilpailuohjelman, kisapaikat sekä lajiesittelyt.

SM-viikko tuo Lahteen peräti 24 urheilulajin huiput kilpailemaan lajiensa SM-mitaleista. Tulevan kesän SM-viikko järjestetään hieman totuttua heinäkuun alun ajankohtaa myöhemmin ja ensimmäinen kisasuoritus nähdäänkin tasan sadan päivän päästä, torstaina 3. elokuuta.

Neljän päivän ajan kisataan ympäri Lahtea seuraavien lajien SM-mitaleista: avovesiuinti, beach taekwondo, coastal-soutu, frisbeegolf, jousiammunta, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, lippupallo, maratonmelonta, mölkky, otevoimailu, petanque, puuvenesoutu, pyöräsuunnistus, rantavesipallo, rullaluistelu, salibandy, speedgolf, tankotanssi, ultimate, Vahvin SM ja X-trial.

– Paikallisten seurojen, lajiliittojen, Lahden kaupungin, Ylen ja monen muun sidosryhmän kanssa koko talven ajan tehty yhteistyö on jalostumassa niin urheilullisesti kuin elämyksellisesti huipputapahtumaksi. On suuri ilo tuoda SM-viikon kokonaisuus urheilijoiden ja yleisön nautittavaksi sadan päivän päästä, iloitsee SM-viikon päätuottaja Päivi Harri.

Ja seuraavaksi, hyvät SM-viikon ystävät, Lahden SM-viikon tarjonta pähkinänkuoressa:

Satama on lahtelaisten kesäinen olohuone, ja sieltä on hyvä aloittaa myös SM-viikko! Avauspäivänä torstaina 3. elokuuta tarjolla on sekä voimaa että tarkkuutta, kun mölkyn pelaajat ja otevoimailijat käyvät omat SM-mittelönsä. Melojat aloittavat oman SM-viikkourakkansa Vesijärvellä ja soutajat Joutjärvellä. Rullaluistelijat käyvät torstai-iltana oman kilpailunsa Launeella ja frisbeegolfaajat käynnistävät oman nelipäiväisen SM-kilpailunsa Mukkulassa.

Perjantai 4. elokuuta on tuhti sporttipäivä, kun 9 lajin urheilijat ovat yhtä aikaa tositoimissa ympäri kaupunkia. Päivän aikana jokainen löytää varmasti mielenkiintoista katsottavaa, kun listalla on lajeja puuvenesoudusta X-trialiin ja speedgolfista kahvakuulaurheiluun.

Lauantaina 5. elokuuta ei mennään eikä meinata, kun peräti 13 lajia on käynnissä! Päivä tarjoaa jokaiselle jotakin: ohjelmassa on mm. kamppailua (beach taekwondo ja judo), vesiurheilua (avovesiuinti ja rantavesipallo), palloilua (salibandy), päätähuimaavaa taituruutta (tankotanssi) ja käsittämätöntä voimaa (Vahvin SM).

SM-viikon päätöspäivä sunnuntai 6. elokuuta on tuhti joukkuelajien (lacrosse, lippupallo, kriketti, ultimate) finaalipäivä. Lisäksi ratkaistaan tankotanssin ja jousiammunnan mestaruudet. Pyöräsuunnistajat kisaavat Urheilukeskuksen maastoissa ja frisbeegolfarit saavat päätökseen nelipäiväisen SM-kisansa.

Kaikkiin SM-viikon kisatapahtumiin on vapaa pääsy!

SM-viikko 3.-6.8.2023 Lahdessa

MITÄ? Lajeihin pääset tutustumaan tarkemmin tämän sivun kautta.
MISSÄ? Kilpailupaikkaesittelyt voit katsoa täältä.
MILLOIN? Päiväkohtainen kilpailuohjelma löytyy täältä
.